Ilustračné PHOTO: © European Union.

EÚ: Spoločnosť Moderna dodá štátom únie až 160 miliónov dávok vakcíny proti COVID-19

Očakáva sa, že prvé dodávky očkovacích látok pre európsku dvadsaťsedmičku budú distribuovať začiatkom budúceho roka po schválení vakcíny Európskou liekovou agentúrou (EMA).

BRATISLAVA 18. decembra (SITA) – Európska únia bude mať k dispozícii dovedna 160 miliónov dávok vakcíny proti koronavírusu od americkej spoločnosti Moderna. Tá v piatok potvrdila, že Európska komisia využila opciu na nákup ďalších 80 miliónov dávok.

Očakáva sa, že prvé dodávky očkovacích látok pre európsku dvadsaťsedmičku budú distribuovať začiatkom budúceho roka po schválení vakcíny Európskou liekovou agentúrou (EMA). Mimoriadne stretnutie, ktoré má ukončiť proces schvaľovania žiadosti farmaceutickej firmy Moderna, je naplánované na 6. januára 2021.

„Oceňujeme dôveru v spoločnosť Moderna a našu vakcínu proti COVID-19, ktorú dokazuje aj toto navýšenie dodávok v dohode s Európskou komisiou. Teraz čakáme na kladné stanovisko EMA a ďalších regulačných orgánov a zároveň sa sústredíme na distribúciu,“ uviedol v tlačovej správe výkonný riaditeľ spoločnosti Moderna Stéphane Bancel.

Viac..  Komisia zaregistruje iniciatívu občanov „Môj hlas, moja voľba: za bezpečnú a dostupnú interrupciu"

O red

Odporúčame pozrieť

EIB, EK a Gatesovci chcú každoročne ochrániť 370 miliónov detí pred detskou obrnou

Európska komisia, Európska investičná banka a Nadácia Billa a Melindy Gatesovcov oznámili založenie nového finančného …

Consent choices