auto
Ilustračné PHOTO: © European Union.

V novembri úrady zaregistrovali 898-tis. nových áut, v medziročnom porovnaní o 12 percent menej

Za jedenásť mesiacov roka sa v EÚ predalo zhruba 8,9 milióna nových áut. Medziročne to znamená prepad o viac ako 25 percent

(SITA/APA) – Sprísnené opatrenia v dôsledku druhej vlny pandémie koronavírusu vo viacerých európskych krajinách spôsobili ďalší prepad automobilového trhu. Počet nových registrácií áut v Európskej únii v novembri medziročne klesol o 12 percent na takmer 898-tisíc vozidiel. Vyplýva to z údajov, ktoré zverejnilo vo štvrtok Európske združenie automobilových výrobcov (ACEA).

V Nemecku, ktoré je najväčším automobilovým trhom v Európe, predaje oslabili relatívne mierne, a to o tri percentá. Na ďalších popredných trhoch bola situácie horšia. V Španielsku nové registrácie medziročne klesli o 18, 7 percenta. Francúzsko čelilo prepadu o viac ako štvrtinu. Taliansky trh nových áut evidoval pokles o 8,3 percenta.

Viac..  Eugen Jurzyca: Prvé návrhy normy Euro 7 boli príliš ambiciózne

Za jedenásť mesiacov roka sa v EÚ predalo zhruba 8,9 milióna nových áut. V medziročnom porovnaní je to prepad o viac ako 25 percent. Jediným mesiacom od začiatku roka, kedy nové registrácie stúpali, bol september.

O redakcia/SITA

Odporúčame pozrieť

Benefitom členstva v EÚ sú podľa analytikov najmä jednotný trh a eurofondy

Voľný prístup slovenských firiem na spoločný trh s viac ako 450 miliónmi ľudí, voľný pohyb …

Consent choices