Ilustračné PHOTO: © European Union.

Vyššia infekčnosť nového druhu koronavírusu v Anglicku podľa nemeckého virológa nie je ešte potvrdená

(SITA/AP) – Vyššia infekčnosť novej formy koronavírusu, ktorý sa objavil v Anglicku, podľa nemeckého profesora virológie Christiana Drostena, ktorý pôsobí v berlínskej univerzitnej nemocnici Charité, ešte nie je úplne potvrdená. Dodal však, že z hľadiska politikov je správne prijať preventívne opatrenia. Pre rozhlasovú stanicu Deutschlandfunk profesor Drosten povedal, že „v tomto okamihu nie je veľmi znepokojený“. Poukázal na to, že informácie sú „neúplné“. Poznamenal, že britskí vedci sa vyjadrili, že musia počkať, aby boli schopní uzavrieť predbežné analýzy, ktoré by podozrenie mohli potvrdiť alebo aj nie.

Britskí predstavitelia uviedli, že nová forma koronavírusu je do 70 percent nákazlivejšia ako staršie kmene. Preto sprísnili reštrikcie v juhovýchodnom Anglicku a viacero európskych krajín v nedeľu zastavilo leteckú dopravu z Británie.

Viac..  Von der Leyenová vyjadrila sústrasť rodinám humanitárnych pracovníkov WCK

Profesor Drosten konštatoval, že je dôležité počkať, k akým záverom britskí vedci v nadchádzajúcich dňoch dospejú. „Samozrejme, ako politik musíte konať z hľadiska opatrnosti,“ dodal.

O redakcia/SITA

Odporúčame pozrieť

brexit, londyn

Británia odmietla rokovania s EÚ o celoeurópskom programe mobility mladých ľudí

Britská vláda vylúčila akúkoľvek dohodu s EÚ, ktorá by mladým Britom uľahčila život, štúdium a …

Consent choices