koláž EN, Foto: PHOTO: © European Union-EP, FB Lucia Ďuriš Nicholsonová

Europoslanci Nicholsonová a Šimečka: Pokus o samovraždu Milana L. je potrebné vyšetriť

Za pokus o samovraždu policajného exprezidenta Milana L. musí byť vyvodená zodpovednosť. V reakcii na správu, že sa bývalý policajný prezident pokúsil vo väzbe o samovraždu to uviedla europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová (SaS/ECR).

„Mal byť monitorovaný 24 hodín. Ako sa mohol obesiť? Koľko trvá obesenie v cele? Kde bol bachar? Veľa otázok. Zatiaľ je jasné len jedno. Je to mega prúser, za ktorý musí byť vyvodená zodpovednosť,“ napísala Nicholsonová vo svojom profile na sociálnej sieti.

Mal byť monitorovaný 24 hodín.
Ako sa mohol obesiť? Kde bol bachar?
Veľa otázok.

Zatiaľ je jasné len jedno. Je to…

Uverejnil používateľ Lucia Nicholsonová verí v zdravý rozum Utorok 29. decembra 2020

 

Za zlyhanie Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) považuje pokus o samovraždu policajného exprezidenta aj Michal Šimečka (Progresívne Slovensko/RE). „Je úplne kľúčové, aby prišlo k dôkladnému vyšetreniu. Kto je zodpovedný za to, že bývalý policajný prezident – a dôležitý svedok závažných trestných činov – sa mohol v Ústave na výkon väzby takto pokúsiť o samovraždu. Obzvlášť po incidente, ktorý sa stal Milanovi Lučanskému pred dvomi týždňami a pochybnostiach, ktoré okolo toho vznikali,“ napísal na sociálnej sieti.

Viac..  Europarlament schválil historicky prvé pravidlá EÚ o boji proti násiliu na ženách

Dodal, že celú udalosť vníma v prvom rade v rovine ľudskej tragédie. V nasledujúcich hodinách by podľa neho malo dôjsť k jasnému vysvetleniu, ako mohlo k udalosti vôbec dôjsť.

Toto je hrozná správa. V prvom rade ľudská tragédia, v druhom rade úplne nepochopiteľné zlyhanie väzenskej a justičnej…

Uverejnil používateľ Michal Šimečka • Progresívne Slovensko Utorok 29. decembra 2020

O redakcia/SITA

Odporúčame pozrieť

zdravotne postihnuti

Európsky parlament prijíma preukaz pre osoby so zdravotným postihnutím pre celú EÚ

Európski poslanci dali poslednú zelenú európskemu preukazu pre osoby so zdravotným postihnutím a európskemu parkovaciemu …

Consent choices