nicholsonova
Lucia Ďuriš Nicholsonová, europoslankyňa /SaS, ECR/. PHOTO: FB LĎN.

Lucia Ďuriš Nicholsonová: Veľmi si želám, aby sa k lekárom dostala vakcína čo najskôr. Podávajú výkon za hranicami možného

Pred dvoma dňami som sedela na Národnom onkologickom ústave a rozprávala sa s lekármi. Sú v absolútnom nasadení, ani neviem, či vôbec vedia, že sú sviatky. Nerátajú dni do Nového Roka, rátajú dni, týždne, mesiace do očkovania proti Covidu. Ani netušia, či ich čakanie bude trvať dni, týždne alebo mesiace. Nemajú žiadne informácie. Myslím, že človek dokáže nemožné, ale musí mať aspoň predstavu ako dlho má podávať výkon za hranicami možností.

Naši lekári, zdravotné sestry a iný zdravotnícky personál podávajú výkony za hranicami možného. Veľmi si želám, aby sa k ním vakcína dostala čo najskôr. V tejto neistote, kde je ich pomoc pre chorých jedinou istotou, si zaslúžia byť chránení. Chcem sa im poďakovať za všetko, čo robia, za to, že sa v týchto časoch ukázali ako jediní nesebci medzi sebcami.
Keď som sa dala spolu s ďalšími politikmi pred niekoľkými dňami zaočkovať, ani na chvíľu mi nenapadlo, že by to mohlo byť chápané ako prejav papalášizmu. Ani som na to nepomyslela. Úprimne som chcela vyslať signál do mojej vlastnej bubliny na sociálnych sieťach, že konšpirátori sa mýlia, vakcína je bezpečná a je jediným východiskom zo súčasnej situácie. O tomto som presvedčená.

Ale keď som na NOÚ sedela s lekármi, ktorí ani len netušia, kedy budú zaočkovaní, pocítila som neuveriteľnú hanbu. Keby som mohla, tú vakcínu im darujem. Ja si sama sebe do Nového Roka želám konať pomalšie a myslieť rýchlejšie.
Našim deťom želám, aby sa vrátili do škôl a ku kamarátom. Aby prežívali krásu skutočných vzťahov, stretnutí a lúčení, lebo tie

Viac..  Ivan Štefanec: Podporujem Ivana Korčoka

virtuálne skutočnosť nikdy nenahradia.
Poctivým vyšetrovateľom, sudcom a prokurátorom prajem, aby sa nevzdali, kým tá chobotnica mafiánov, korupčníkov a podvodníkom nebude rozložená na samé atómy. Potrebuje to krajina a potrebujete to vy, občania, aby ste mohli opäť uveriť v spravodlivosť.

Moji milí priatelia, želám Vám všetkým ZDRAVIE. Iba so zdravím môže prísť šťastie a láska. Verím, že v roku 2021 vďaka odborníkom, vedcom, virológom, matematikom, ale najmä vďaka zodpovednosti a disciplinovanosti vás všetkých Covid19 porazíme a vrátime sa späť k naším životom.

O red

Odporúčame pozrieť

Sexuálne zneužívanie detí online: súčasné pravidlá predĺžené do apríla 2026

Európsky parlament v stredu podporil predĺženie výnimky z pravidiel EÚ o ochrane súkromia, ktorá uľahčuje …

Consent choices