Ilustračné PHOTO: © European Union-EP.

Vo Francúzsku sa konala veľká nelegálna párty, úrady spustili vyšetrovanie

Nelegálna novoročná párty v západnom Francúzsku, ktorá aj napriek protiepidemickým opatreniam prilákala prinajmenšom 2 500 ľudí, sa skončila. Francúzsky minister vnútra Gérald Darmanin na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter informoval, že konanie polície v bretónskom Lieurone v sobotu „viedlo k ukončeniu nelegálnej párty bez násilia“. Stalo sa tak približne 36 hodín po tom, čo sa párty začala.

Darmanin informoval, že viac ako 1 200 ľudí dostalo pokutu za porušenie zákazu vychádzania, nenosenie rúška a nelegálnu účasť na zhromaždení. Polícia skonfiškovala zvukovú techniku a generátory. Ako tiež uviedol, úrady už spustili súdne vyšetrovanie s cieľom identifikovať a stíhať organizátorov podujatia.

Na nepoužívanom hangári v Lieurone sa vo štvrtok zišli stovky ľudí z Francúzska i zahraničia. Počas prvej noci účastníci podľa úradov napadli policajtov, zapálili im jedno auto a zranili ich kameňmi a fľašami.

Viac..  Obchodovanie s ľuďmi: Poslanci prijali rozsiahlejší zákon na ochranu obetí

(SITA/AP)

O redakcia/SITA

Odporúčame pozrieť

Poľnohospodári vo viacerých krajinách EÚ protestujú proti opatreniam

Poľnohospodári vo Francúzsku, Poľsku, Rumunsku i viacerých ďalších európskych krajinách v posledných dňoch blokujú cestné …

Consent choices