Ilustračné PHOTO: © European Union.

Reštaurácie, bary či kultúrne inštitúcie vo Švajčiarsku budú zatvorené do konca februára

Švajčiarske úrady v reakcii na vysokú mieru šírenia koronavírusu oznámili, že do konca februára budú zatvorené všetky reštaurácie, bary, športové zariadenia a kultúrne inštitúcie. Pôvodne ich mali opätovne otvoriť 22. januára.

Týmto nariadením sa skončila platnosť doterajších výnimiek, podľa ktorých mohli byť spomenuté prevádzky otvorené v menej infikovaných regiónoch. Niektorí Švajčiari však cestovali zo svojich domovských regiónov do iných oblastí, kde boli tieto prevádzky otvorené, a preto zákaz rozšírili na celú krajinu.

Obmedzenie, ktoré nadobudne účinnosť v sobotu, nebude mať vplyv na lyžiarske strediská vo Švajčiarsku. Tie budú naďalej otvorené. „Musíme si uvedomiť, že situácia nie je dobrá. Úprimne povedané, je zlá,“ povedal minister zdravotníctva Alain Berset.

Viac..  Komisia zavádza plány na získanie európskeho diplomu

V 8,5-miliónovej krajine dosiaľ potvrdili viac ako 470-tisíc prípadov ochorenia COVID-19 a takmer 8-tisíc súvisiacich úmrtí. „Čísla neklesajú a zostávajú na vysokej úrovni,“ dodal Berset.

(SITA/AP)

O redakcia/SITA

Odporúčame pozrieť

Švajčiarsko sa chce pripojiť k európskemu systému protivzdušnej obrany

Neutrálne Švajčiarsko sa chce pripojiť k európskemu systému protivzdušnej obrany European Sky Shield Initiative (ESSI). …

Consent choices