Ivan Štefanec, europoslanec (KDH). PHOTO: archív I. Štefanca

Ivan Štefanec: Z európskeho Fondu obnovy by sa mala podporiť aj cyklodoprava

Europoslanec a vedúci slovenskej delegácie pri Európskej ľudovej strane Ivan Štefanec (KDH) sa bude zasadzovať za to, aby bola z európskeho Fondu obnovy podporená aj cyklodoprava. Najmä prepojenie železníc a cyklistickej infraštruktúry.
„Vláda má správny zámer rozvoja a modernizácie železničnej dopravy, no nemalo by sa zabúdať na to, že s ňou stále viac súvisí aj cyklodoprava. Cyklisti využívajú vlaky nielen ako turisti, ale stále viac aj na prepravu do práce, či do školy. K železničným staniciam a nástupištiam by mali viesť bezpečné trasy, mali by sa vybudovať stojiská s náradím na jednoduché opravy a samotné vlaky by mali byť vybavené vhodnými zariadeniami a priestormi na naloženie a prepravu bicyklov. Toto všetko je vo vyspelejších krajinách bežné. Lepšie prepojenie železníc a cyklistiky prispeje k ekologickej doprave a podporí aj turistický ruch. Peniaze by sa dali nájsť vo Fonde obnovy, ktorý je na podobné zámery aj určený,“ vyjadril sa europoslanec Štefanec.
Štefanec o podpore rokuje aj s predstaviteľmi cyklistickej komunity a Národným cyklokoordinátorom pri Ministerstve dopravy Petrom Klučkom.
Viac..  Jozef Mihál: Novela o energetickej hospodárnosti budov bude mať veľký význam aj pre Slovákov

O mam

Odporúčame pozrieť

Sefcovic

Vláda na post eurokomisára za SR podporuje Šefčoviča

Slovenská vláda na post eurokomisára v budúcom zložení Európskej komisie na roky 2024 – 2029 …

Consent choices