Ilustračné PHOTO: © European Union.

Briti povolili použitie tretej vakcíny. Na ostrovy by sa mali dostať do jari

Britské úrady v krajine schválili použitie tretej vakcíny proti koronavírusu, čo by malo umožniť posilnenie tamojšieho vakcinačného programu.

Ministerstvo zdravotníctva v piatok informovalo, že vakcína firmy Moderna spĺňa „prísne štandardy bezpečnosti, efektívnosti a kvality“. Británia si zároveň objednala ďalších 10 miliónov dávok vakcíny, čím ich celkový očakávaný počet dosiahol 17 miliónov. Na ostrovy by sa mali dostať do jari.

„Vakcíny sú kľúčom k tomu, aby sme sa všetci dostali zo zovretia tejto pandémie a dnešná správa je ďalším dôležitým krokom k ukončeniu lockdownu a návratu k normálnemu životu,“ uviedol minister obchodu Alok Sharma.

Británia dosiaľ zaočkovala 1,5 milióna ľudí vakcínami od firiem Pfizer a BioNTech a tiež Oxfordskej univerzity a AstraZeneca. Do polovice februára chcú v krajine zaočkovať asi 15 miliónov ľudí.

Viac..  Komisia zaregistruje iniciatívu občanov „Môj hlas, moja voľba: za bezpečnú a dostupnú interrupciu"

Spojené kráľovstvo registruje 78 508 obetí ochorenia COVID-19, čo je najviac v Európe a zároveň je to piate najvyššie číslo na svete. Vo štvrtok v krajine potvrdili ďalších 1 162 úmrtí.

(SITA/AP)

O redakcia/SITA

Odporúčame pozrieť

brexit

EÚ a Británia sa dohodli na odklade colných pravidiel pre elektromobily

Európska únia (EÚ) a Veľká Británia sa dohodli, že výrobcom elektrických áut poskytnú čas do …

Consent choices