mimoriadnaspráva

KORONAVÍRUS: Nový variant koronavírusu sa potvrdil už aj v Bratislave!

Nový infekčnejší variant koronavírusu sa už potvrdil aj v Bratislave, informoval Marek Krajčí na Facebooku.

„Ministerstvo zdravotníctva začalo okamžite konať a napriek sviatkom, za pomoci svojho intervenčného tímu, organizácie Zdravé regióny a slovenských vedcov hľadať čo najrýchlejší spôsob, ako realizovať skríning našej populácie na tento oveľa infekčnejší britský variant vírusu,“ uviedol.

Anglickú mutáciu koronavírusu zistili už aj v Michalovciach aj v Nitre. „Vzorky z Nitry a Bratislavy ešte budú potvrdené tímom Borisa Klempu aj sekvenovaním,“ dodal.

„Miestni zdravotníci sú na pokraji síl a chorých pribúda rýchlym tempom. Dôkladné miestne testovanie, zníženie mobility a najmä odťaženie krajskej nemocnice je správna cesta. Myslime zároveň na to, že Nitra nie je jediná. Jej hlavným problémom je neprimerane vysoká koncentrácia ťažko chorých pacientov v krajskej nemocnici. Pokiaľ ide o 14-dňovú incidenciu, nitriansky okres ju má zhruba 2100 na 100-tisíc obyvateľov“, uviedol Michal Šimečka 5. januára na Facebooku.
Viac..  Von der Leyenová vyjadrila sústrasť rodinám humanitárnych pracovníkov WCK

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

simecka

M. Šimečka: Do europarlamentu posielame aktívnych odborníkov, voľby chceme vyhrať

Progresívne Slovensko predstavilo svoju kandidátku do európskych volieb. Povedie ju bývalý premiér Ľudovít Ódor a …

Consent choices