simecka
Michal Šimečka, europoslanec /PS, RE/. PHOTO: redakcia/red.

Michal Šimečka: Dve veľmi dobré správy z Európskej únie

???? Dve veľmi dobré správy z Európskej únie, na záver náročného týždňa. Komisii sa podarilo dohodnúť pre členské krajiny ďalších 300 miliónov dávok vakcín proti korone. A Európska lieková agentúra schválila zmenu v počte dávok vakcíny Pfizer, ktoré je možné použiť z jednej ampulky – namiesto piatich až šesť dávok.

Oba tieto kroky nám umožnia výrazne zvýšiť počet zaočkovaných ľudí, na Slovensku aj v celej Európe. Môžeme Úniu za všeličo kritizovať, sám vidím, že niektoré veci sa mali riešiť lepšie, no jedno je isté – ak by mali očkovanie obstarávať naši slovenskí politici, trvalo by to oveľa dlhšie a dostupných dávok by sme mali oveľa menej. Rýchle očkovanie dostatočne veľkej časti populácie je pritom jedinou šancou, ako dostať naše životy späť do normálu – najmä zoči voči novým mutáciám vírusu z Veľkej Británie a Juhoafrickej republiky.

Viac..  Ženy musia mať plnú kontrolu nad svojimi sexuálnymi a reprodukčnými právami

Ako europoslanec som hrdý na to, že Únia robí všetko preto, aby v tejto hroznej kríze pomohla svojim členským krajinám. A všetkými dostupnými prostriedkami budem tlačiť na to, aby svoje úsilie ešte stupňovala.

O red

Odporúčame pozrieť

Eugen Jurzyca o bilancovaní mandátu: Covid pasy – prečo to bol “Meisterstück” EÚ

Zavedenie COVID certifikátov uľahčilo pohyb po EÚ. Často sú podobné projekty spojené so vznikom novej, …

Consent choices