pollak
Peter Pollák, europoslanec /OĽaNO, EPP/. PHOTO: FB PP.

Peter Pollák: Aj keď očkovanie bude dobrovoľné, chcem vás povzbudiť, aby ste sa nebáli

„Aj keď očkovanie bude dobrovoľné, chcem vás povzbudiť, aby ste sa nebáli. Mnohí patríte do rizikových skupín, cestujete do zahraničia, máte doma blízkych, starších, chorých… Videli ste, čo môže tento vírus spôsobiť. Vakcína je jedinou vstupenkou na slobodu, návrat do normálneho života.“ uverejnil europoslanec Peter Pollák na sociálnej sieti.

Veľká Británia už očkuje viac ako 200-tisíc ľudí denne
Do polovice februára chce britská vláda zaočkovať 13 miliónov obyvateľov.

Vo Veľkej Británii sa proti koronavírusu denne očkuje už viac ako 200-tisíc ľudí a vláda smeruje k tomu, že splní svoj zámer zaočkovať do polovice februára 13 miliónov obyvateľov krajiny. Pre televíznu stanicu Sky News to v nedeľu povedal britský minister zdravotníctva Matt Hancock. Dodal však, že tlak na Národnú zdravotnú služba (NHS) je teraz „veľmi, veľmi zlý“ a zopakoval, že je nutné dodržiavať pravidlá lockdownu a zostávať doma. „Nemôžeme poľaviť“ len preto, že prebieha očkovanie, upozornil minister.

Viac..  Peter Pollák: Novinárom musíme zaručiť, aby nepísali pod tlakom, ale slobodne

Britská vláda podľa Matta Hancocka smeruje k splneniu svojho cieľa, že do polovice budúceho mesiaca budú zaočkovaní ľudia vo veku nad 70 rokov a tí, ktorí sú najzraniteľnejší. Minister zdravotníctva zároveň dodal, že všetci dospelí obyvatelia Veľkej Británie budú mať možnosť zaočkovať sa proti koronavírusu do jesene.

(redakcia, SITA).

O red

Odporúčame pozrieť

EÚ, WHO a UNICEF si pripomenuli 50. výročie rozšíreného programu očkovania

Zavedenie rozšíreného programu očkovania pred 50 rokmi bolo kľúčovým momentom v histórii verejného zdravia a …

Consent choices