Ivan Štefanec, europoslanec (KDH). PHOTO: archív I. Štefanca

Ivan Štefanec: Europoslanci žiadajú investície do cyklodopravy

Skupina slovenských europoslancov sa listom obrátila na ministra financií Eduarda Hegera, aby z peňazí z Fondu obnovy vyčlenil prostriedky pre rozvoj cyklodopravy a jej prepojenie so železnicami. 
“ Jedná sa najmä o budovanie infraštruktúry, ktorá by uľahčila prepravu cyklistov vlakmi. Ide o bezpečný prístup k staniciam a nástupištiam, úložiská, zariadenia pre drobné opravy a prerobenie interiérov vlakových súprav na prepravu bicyklov. Práve tieto ciele sú kompatibilné s cieľom „Zelené Slovensko“ a veríme, že v časti „Modernizácia železníc“ by malo byť aspoň 15% celkovej sumy vyčlenených na rozvoj cyklistickej infraštruktúry,“ uvádza sa v liste.
Výzvu inicioval vedúci slovenskej delegácie pri Európskej ľudovej strane Ivan Štefanec (KDH) a podporili ju Vladimír Bilčík, Martin Hojsík, Michal Wiezik, Peter Pollák, Miriam Lexmann a Michal Šimečka.
Podľa Štefanca je cyklodoprava kombinovaná so železnicou dobrou alternatívou na prepravu do práce, či do školy: „Význam cyklistiky stále rastie a vo vyspelých krajinách je vládami všemožne podporovaná. Slovensko, s jeho hustou sieťou železníc, je ideálne pre rozvoj takejto kombinovanej prepravy. Pomôže to životnému prostrediu aj zdraviu. Verím, že pán minister našu výzvu prijme a bude podľa nej aj konať.“
Viac..  Medzinárodní dodávatelia ponúkajú európskym spotrebiteľom takmer 100 miliárd m³ plynu

O red

Odporúčame pozrieť

Ivan Štefanec: Podporujem Ivana Korčoka

Prezidentská kampaň pred druhým kolom volieb je v plnom prúde. Svoju podporu kandidátom vyjadrujú rôzne …

Consent choices