Ilustračné PHOTO: © European Union.

Spoločnosť AstraZeneca v počiatočnej fáze dodá Európskej únii menej vakcín oproti pôvodnému plánu

Po konzorciu Pfizer a BioNTech upozornil na problémy s dodávaním vakcín proti ochoreniu COVID-19 do Európskej únie ďalší výrobca – spoločnosť AstraZeneca, ktorá očkovaciu látku vyvinula v spolupráci s Oxfordskou univerzitou. Informoval o tom spravodajský portál BBC.

Ako uviedli predstavitelia firmy AstraZeneca, problémy s výrobou sa odzrkadlia v nižšom počte počiatočných dávok, než bol pôvodný plán. Predstavitelia Európskej únie zatiaľ oficiálne nepotvrdili, o koľko sa zníži počet dávok pre občanov „európskej dvadsaťsedmičky“.

Vakcínu od firmy AstraZeneca a Oxfordskej univerziry ešte v EÚ neschválili príslušné regulačné úrady, ale očakáva sa, že „zelenú“ dostane koncom januára.

Rakúske médiá medzičasom informovali, že krajina dostane do konca marca od spoločnosti AstraZeneca iba 600-tisíc namiesto plánovaných dvoch miliónov dávok. Zvyšných 1,4 milióna dávok by malo prísť v apríli.

Viac..  Eurobarometer ukazuje pozitívne vnímanie hospodárstva a kvality života v regiónoch EÚ

(SITA)

O redakcia/SITA

Odporúčame pozrieť

AstraZeneca splní podmienky zmluvy o dodávkach vakcín do EÚ

Spoločnosť AstraZeneca dodá členským štátom Európskej únie (EÚ) zostávajúce dávky vakcíny proti ochoreniu COVID-19. Splní …

Consent choices