Stefanec
Europoslanec a člen predsedníctva KDH Ivan Štefanec. PHOTO: © European Union.-EP.

Ivan Štefanec: Vyšetrovanie smrti Jozefa Chovanca pokračuje

Europoslanci včera večer vo Výbore pre občianske slobody, spravodlivosť a domáce veci hovorili o posune vo veci smrti slovenského občana Jozefa Chovanca v rukách belgickej polície. Zasadania sa zúčastnili aj Didier Reynolds, Komisár pre spravodlivosť,  Catherine DeBolle, výkonná riaditeľka Europolu, Detlef Schröder, výkonný riaditeľ CEPOL a zástupcovia ľudskoprávnych organizácií.
Podľa europoslanca a vedúceho slovenskej delegácie pri Európskej ľudovej strane Ivana Štefanca (KDH) je to pokračovanie aktivít europoslancov, ktorí sa v objasnení smrti slovenského občana dlhodobo angažujú.
„Po medializovaní informácii o prípade  sme okamžite oslovili príslušné belgické úrady, aby ukončili prieťahy vo vyšetrovaní, vysvetlili pochybnosti a urýchlene potrestali vinníkov. Na náš podnet boli konečne vypočutí aj slovenskí svedkovia a je dôležité, aby sa zúčastnili aj pripravovanej rekonštrukcie skutku. Som rád, že sa o prípad zaujímajú aj najvyššie orgány Európskej únie a medzinárodného vyšetrovania. Verím, že naše aktivity prinesú ďalšie posuny a spravodlivosť bude dosiahnutá.“
Viac..  Ivan Štefanec: Tony potravín a textílií končia ako odpad zbytočne

O red

Odporúčame pozrieť

europsky parlament

Europoslanci žiadajú ráznu reakciu v rámci boja proti ruskému zasahovaniu

Európsky parlament vyzýva politické vedenie v EÚ a členské štáty, aby urýchlene a rázne bojovali …

Consent choices