koronavirus, hranice, schengen
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Francúzsko od nedele zatvára hranice pre ľudí prichádzajúcich z krajín mimo EÚ

Francúzsko s účinnosťou od nedele zatvára svoje hranice pre ľudí prichádzajúcich z krajín mimo Európskej únie. Po krízovom rokovaní vlády to oznámil v sobotu premiér Jean Castex. Opatrenia má obmedziť šírenie koronavírusu, aby sa krajina vyhla tretiemu lockdownu. Nové varianty koronavírusu premiér označil za veľké riziko.

Osobám prichádzajúcim do Francúzska z iných členských štátov EÚ bude povolený vstup iba po predložení negatívneho testu. S účinnosťou od nedele sa zastavuje aj prevádzka veľkých obchodných centier. Pristupuje sa tiež k obmedzeniam pri cestách medzi pevninou a zámorskými teritóriami. Reštaurácie a bary sú v krajine zatvorené od októbra.

Francúzsko patrí v Európe z pohľadu počtu obetí medzi krajiny najviac zasiahnuté pandémiou. Ochoreniu podľahlo doteraz 75 620 ľudí. Viac ako 60-percent lôžok na jednotkách intenzívnej starostlivosti obsadili pacienti s koronavírusom.

Viac..  Grécke ostrovy spúšťajú špeciálny vízový program pre tureckých návštevníkov

(SITA/AP)

O redakcia/SITA

Odporúčame pozrieť

Poľnohospodári vo viacerých krajinách EÚ protestujú proti opatreniam

Poľnohospodári vo Francúzsku, Poľsku, Rumunsku i viacerých ďalších európskych krajinách v posledných dňoch blokujú cestné …

Consent choices