gregor
Tibor Gregor, výkonný riaditeľ Klub 500: PHOTO: redakcia.

Klub 500: vítame navýšenie štátnej pomoci. So sprísňovaním opatrení avizovaným ministrami Krajčím a Mikulcom však nemôžeme súhlasiť

BRATISLAVA / Zamestnávatelia združení v Klube 500 oceňujú, že vláda vzala do úvahy hlas priemyslu a navyšuje a rozširuje štátnu pomoc. To je cesta, ktorá dokáže v tejto náročnej situácii zachrániť slovenskú ekonomiku. Naopak, s neuváženými, nepremyslenými a neprediskutovanými návrhmi ministrov zdravotníctva a vnútra, ktorí počítajú s ešte väčším sprísnením protipandemických nesúhlasíme.

Slovensko i jeho priemysel sa nachádzajú v bezprecedentnej situácii a pre jej zvládnutie je kľúčové zachovať rozvahu a pokoj. Klub 500 oceňuje, že premiér, ministri financií a práce vzali do úvahy návrhy zamestnávateľov a predlžujú a navyšujú štátnu pomoc pre zamestnávateľov i drobných živnostníkov. „ Klub 500 preto oceňuje, že vláda navyšuje príspevok v rámci štátnej pomoci. Vnímame to aj ako výsledok obnoveného dialógu s vládou v rámci Ekonomického krízového štábu,“ hovorí výkonný riaditeľ Klubu 500 Tibor Gregor.

Klub 500 je presvedčený, že len podobnou diskusiou k epidemiologickým opatreniam, COVID automatu, ale aj k Plánu obnovy môžeme spoločne pripraviť opatrenia a návrhy, ktoré budú na prospech ekonomiky Slovenska a jeho obyvateľov.

Viac..  Jozef Mihál: Novinári musia mať slobodu, majiteľ nesmie zasahovať do ich práce

„Klub 500 vyzýva na urýchlené prehodnotenie jednotlivých opatrení COVID automatu tak, aby prioritami bolo vzdelávanie a zachovanie chodu ekonomiky. Nie je prijateľné, ak napríklad v čiernej fáze by sme zastavili všetky fabriky s výnimkou kritickej infraštruktúry, ponechali by sme zatvorené školy, ale ponecháme umožnené návštevy vo väzniciach!“ uzavrel výkonný riaditeľ Klubu 500 Tibor Gregor

O red

Odporúčame pozrieť

T. Gregor: Je dôležité pozerať pri sankciách na to, aby nepoškodili viac nás ako Rusko

Pandémia, ale aj súčasný vojnový konflikt na Ukrajine ťahajú ceny energií nahor. Zdražovanie pociťuje každý, …

Consent choices