Foto: ÚV SR

KORONAVÍRUS: Podiel takzvanej britskej mutácie dosahuje podľa Matoviča 71 %

Podiel takzvanej britskej mutácie v rámci všetkých pozitívnych vzoriek zo stredy toho týždňa dosahuje podľa predbežných výsledkov 71 %. Ako vo svojom profile na sociálnej sieti informoval predseda vlády Igor Matovič (OĽaNO), spracovanie výsledkov stále prebieha a finálne čísla budú známe počas dnešného dňa. Ako pripomína, britská mutácia je výrazne agresívnejšia, spôsobuje viac hospitalizácií a úmrtí.

„Nuž. Ťažko sa mi to hovorí, ale mimoriadne sa obávam, že vypočuť dnes hlas odborníkov, ktorí považujú otváranie škôl za bezpečné a k tomu zároveň urobiť výnimky podľa návrhov koaličných strán, je príliš veľké riziko,“ konštatuje premiér. Čísla pozitívnych podľa neho neklesajú napriek lockdownu a upozorňuje, že otvorením len prvého stupňa základných škôl, pôjde zároveň asi 150-tisíc rodičov detí do práce.

Viac..  Kresťanská únia odmieta pokus EÚ prepašovať Istanbulský dohovor do európskej legislatívy

„Tak výrazný podiel brita zároveň znamená, že akékoľvek uvoľnenie bez adekvátnych ochranných/kompenzačných opatrení spôsobí nárast pozitívnych prípadov a len zhoršenie situácie,“ tvrdí Matovič. Dodáva, že život v koalícii je o ústupkoch, avšak podľa vlastných slov zároveň úprimne verí, že dohoda v koalícii bude sledovať prioritne ochranu zdravia a životov, a nie percentá popularity aktérov.

O redakcia/SITA

Odporúčame pozrieť

pollak

Peter Pollák: Sme súčasťou najväčšej európskej politickej rodiny

Európski priatelia ocenili náš odvážny a úprimný zápas o spravodlivý štát. Silné Slovensko potrebuje silné …

Consent choices