Ilustračné PHOTO: © European Union.

Nemecká vláda schválila obmedzený odklon od vakcinačného poradia

Nemecká vláda povolila obmedzené odchýlenie sa od vakcinačného poradia. Minister zdravotníctva Jens Spahn uviedol, že nové pravidlá pre očkovanie, ktoré začali platiť v pondelok, predpokladajú obmedzený odklon od stanoveného poradia. To napríklad v prípade, keď by dávky očkovacej látky, ktoré zostanú večer, mali vyjsť nazmar.

Minister navrhol, že by miestne úrady mali zostaviť systém, ktorý by umožnil jednotlivcom, ako napríklad pracovníkom záchranných služieb, hasičom alebo policajtom, mať prednosť na takéto očkovanie. Spahn dodal, že môže „len odporučiť tým, ktorí majú politickú zodpovednosť, aby šli dobrým príkladom“ a počkali, než sa dostanú na rad, keďže politici očakávajú, že ľudia budú pri pomalom začiatku očkovania trpezliví.

Viac..  Komisia zaregistruje iniciatívu občanov „Môj hlas, moja voľba: za bezpečnú a dostupnú interrupciu"

Podľa prioritného zoznamu nemeckej vlády boli vakcíny pôvodne zarezervované pre osoby nad 80 rokov, ľudí žijúcich a pracujúcich v opatrovateľských domovoch a zamestnancov nemocníc, ktorí sa starajú o obzvlášť zraniteľných pacientov. Objavili sa však aj prípady, keď sa nechali zaočkovať vedúci nemocníc a ďalší ľudia.

O redakcia/SITA

Odporúčame pozrieť

Nemecko

Nemecká priemyselná a obchodná komora vyzvala na dokončenie dohody EÚ – Mercosur

Nemecká priemyselná a obchodná komora (DIHK) vyzýva na dokončenie dohody o voľnom obchode medzi Európskou …

Consent choices