V4
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Premiér Matovič: SPOLUPRÁCA V4 JE NEVYHNUTNOSŤOU, NIE VOĽBOU

Predseda vlády SR Igor Matovič na stretnutí predsedov vlád Vyšehradskej štvorky skonštatoval, že spolupráca krajín V4 je nevyhnutná. Stretnutie sa uskutočnilo v stredu v poľskom Krakove pri príležitosti pripomenutia si 30. výročia existencie tohto formátu.

Predsedovia vlád krajín V4 spolu s predsedom Európskej rady Charlesom Michelom diskutovali o mnohých európskych témach, z toho najviac času venovali tej najnaliehavejšej, ktorou je pandémia koronavírusu. Práve tá vyžaduje úzku spoluprácu a veľakrát aj podanie „pomocnej ruky“. Aktuálne je pre všetkých lídrov absolútnou prioritou očkovanie. Neopomenuli ale ani oblasť vonkajších vzťahov a s ňou súvisiacu situáciu za hranicami Únie.

Igor Matovič tiež poďakoval za podporu krajín V4 pri začleňovaní Slovenska do zjednotenej Európy, cesta do ktorej sa pre nás koncom 90. rokov skomplikovala a pripomenul, že našou úlohou je teraz pracovať pre dobro všetkých členských krajín EÚ.

Viac..  EK: Aprílový súbor prípadov nesplnenia povinností: kľúčové rozhodnutia

Stretnutie na kráľovskom hrade Wawel v Krakove prinieslo aj inšpirácie v zapájaní sa mladých ľudí do kreatívneho priemyslu v regióne tak, aby práve mladí ľudia vytvárali prostredie, v ktorom budú radi žiť. „Umožnime mladým chlapcom a dievčatám snívať svoje sny,“ uzavrel premiér I. Matovič.

O mam

Odporúčame pozrieť

Schengen

Komisia vyzýva členské štáty, aby zintenzívnili schengenskú spoluprácu

Komisia prijala odporúčanie na zintenzívnenie spolupráce medzi členskými štátmi v schengenskom priestore. Je k nemu pripojená …

Consent choices