Diskusia pri príležitosti tretieho výročia vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. PHOTO: Kancelária Ivana Štefanca

Ivan Štefanec: Sloboda médií je stále v ohrození

Europoslanec a vedúci slovenskej delegácie pri Európskej ľudovej strane Ivan Štefanec (KDH) sa dnes zúčastnil diskusie, ktorú pri príležitosti tretieho výročia vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej  organizovala Nadácia Antona Tunegu, Nadácia Konrada Adenauera a Tlačová agentúra Slovenskej republiky. Zúčastnili sa jej aj Peter Bárdy, šéfredaktor portálu Aktuality.sk, Beáta Balogová, šéfredaktorka denníka SME a politológ Grigorij Mesežnikov. Moderoval politický komentátor Pavol Demeš.
Diskutujúci sa zhodli, že po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej sa vlna občianskeho odporu premietla do pozitívnych zmien v politike, súdnictve aj polícii. Sloboda médií je však stale ohrozovaná a bezpečnosť novinárov nie je garantovaná.
„Je dôležité pripomínať si prácu a obeť Jana Kuciaka a Martiny Kušnírovej, aj poukazovať na prípady útokov voči novinárom, ktoré sa žiaľ, na Slovensku aj inde v Európskej únii stale dejú. Nesmieme zabudnúť, že vražda sa mohla uskutočniť len vďaka obludnému prepojeniu štátnej moci a organizovaného zločinu umožneného bývalou vládou. Aj v súvislosti so šírením rôznych konšpirácií a dezinformácií potrebujeme jasné pravidlá a zákony na ochranu nezávislých médií a práce skutočných novinárov,“ uviedol po diskusii Ivan Štefanec.
Viac..  Katarína Roth Neveďalová: Hodnoty a krásy Slovenska v Štrasburgu. VIDEO

O mam

Odporúčame pozrieť

E. Brogiová: Zákon o slobode médií je súčasťou úsilia EÚ o posilnenie demokracie

Žurnalistiku a slobodné médiá budeme po súčasnom „informačnom zmätku“ opäť vnímať ako kľúčový prvok verejnej …

Consent choices