nezamestnanost
Ilustračné PHOTO: © European Union-EP.

Nezamestnanosť v rámci celej EÚ sa nezmenila, na Slovensku stúpla

Sezónne upravená miera nezamestnanosti v eurozóne sa v januári medzimesačne nezmenila a zostala vo výške 8,1 percenta. V rámci celej Európskej únie stagnovala na úrovni 7,3 percenta. Na Slovensku sa však januárová nezamestnanosť zvýšila na 7,2 percenta z decembrových 7 percent. Informoval o tom vo štvrtok štatistický úrad EÚ Eurostat.

V rámci celej EÚ bolo v januári podľa odhadu Eurostatu 15,663 milióna ľudí bez práce, z toho 13,282 milióna nezamestnaných bolo v eurozóne. V porovnaní s decembrom sa absolútny počet nezamestnaných v EÚ zvýšil o 29-tisíc a v eurozóne stúpol o osemtisíc.

Najvyššia nezamestnanosť trápi Grécko, odkiaľ sú k dispozícii údaje za november, pričom bola na úrovni 16,2 percenta. Nasledujú Španielsko s januárovou nezamestnanosťou 16 percent a Litva (9,6 %). Najnižšiu mieru nezamestnanosti mali v januári v Poľsku (3,1 %), v Českej republike (3,2 %) a v Holandsku (3,6 %).

Viac..  Nové iniciatívy na posilnenie vedúceho postavenia európskeho priemyslu v oblasti progresívnych materiálov

O redakcia/SITA

Odporúčame pozrieť

Ekonomika eurozóny vo 4. štvrťroku stagnovala

Ekonomika eurozóny v poslednom štvrťroku minulého roka zaznamenala v medzikvartálnom porovnaní stagnáciu. Napriek tomu, že …

Consent choices