simecka
Michal Šimečka, europoslanec /PS, RE/. PHOTO: European Union 2021

Michal Šimečka: Nedal som sa prednostne zaočkovať

Opakovane od vás dostávam otázku, či som sa dal prednostne zaočkovať. Odpoveď je stále rovnaká – nie, nedal, hoci slovenskí europoslanci túto možnosť dostali. Nepovažujem za správne uberať z obmedzených slovenských dávok vakcín, kým tu stále máme stovky tisíc nezaočkovaných ľudí z rizikových skupín.

Rozumiem kolegom z iných politických strán, ktorí vravia, že sa boja o rodinu, alebo kvôli práci veľa cestujú a stretávajú sa. Lenže rovnaký strach, a komplikácie v práci aj osobnom živote, predsa majú všetci ľudia na Slovensku. Politici v ňom nie sú nijako výnimoční. Aj ja sa bojím o maličkú dcéru, aj mňa trápi, že nemôžem navštevovať rodičov, ktorí už patria do rizikových skupín. Ale to mi predsa nedáva nárok predbiehať sa v rade.

Odštartovať očkovanie špičkovými vedcami, a pani prezidentkou či ministrom zdravotnictva, bolo dôležitým signálom do spoločnosti. Pre mnohých politikov je však šírenie osvety iba vďačnou výhovorkou. Naša úloha má byť iná – ísť ľuďom príkladom v dodržiavaní pravidiel. A nie sa predbiehať v rade.

Viac..  Jozef Mihál: Novinári musia mať slobodu, majiteľ nesmie zasahovať do ich práce

Žiaľ, aj toto je vizitka Igora Matoviča. Dnes už ani jeho vlastní poslanci neveria, že Slovensko pandémiu bezpečne zvláda. Matovič všetkých rozoštval, rozhádal a namiesto súdržnosti vybudoval mentalitu „každý sám za seba“. Dnes potrebujeme reštart boja s pandémiou, a to zvládneme iba s novým, lepším premiérom. Stačilo už.

O red

Odporúčame pozrieť

simecka

M. Šimečka: Do europarlamentu posielame aktívnych odborníkov, voľby chceme vyhrať

Progresívne Slovensko predstavilo svoju kandidátku do európskych volieb. Povedie ju bývalý premiér Ľudovít Ódor a …

Consent choices