Richard Sulík. Zdroj: FB Richard Sulík.

Strana SaS nepodporí tvrdý lockdown. Kollár pripúšťa rekonštrukciu vlády

Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) pripúšťa rekonštrukciu vlády, avšak nevidí východisko z koaličnej krízydemisiu predsedu vlády alebo ministra zdravotníctva. Podľa Kollára by si mali obidvaja „vstúpiť do seba“, uviedol to v relácii TA3 V politike.

Predseda strany SaS na obvinenia zo strany Matoviča uviedol, že „nie je pravda, že môj primárny cieľ je rozbiť vládu.“ Možný výsledok koaličnej krízy môže byť už túto stredu, totiž Kollár chce po stretnutí predsedníctva Sme rodina 10. marca znovu zvolať „okrúhly stôl“ lídrov koaličných strán, podobne ako za uplynulý týždeň a oznámiť im stanovisko hnutia.

Podľa slov predsedu parlamentu, ak sa chce koalícia posunúť ďalej, tak bez kompromisu to nepôjde. „Nejakú reflexiu budeme musieť vykonať. Tá spoločenská objednávka je veľmi silná. Určite budeme musieť niečo zmeniť. Možno bude aj nejaký typ rekonštrukcie vlády,“ povedal Kollár.

Otázka tvrdého lockdownu

Predseda strany SaS a minister hospodárstva Richard Sulík dnes v relácií uviedol, že jeho strana je jednoznačne proti takzvanému „tvrdému lockdownu“. Ďalej dodal, že v prípade, že by sa takýto návrh dostal na vládu tak by ho jeho ministri vetovali.

Viac..  M. Wiezik: Zmrazené fondy pre Maďarsko môžu byť uvoľnené len ak dôjde k náprave

Boris Kollár vylúčil zatvorenie podnikov a ekonomiky, so slovami, že on by „urobil nejaký pokyn, že tie fabriky musia robiť nejaké testovanie, alebo tam sprísniť hygienické predpisy.“ Podľa neho si to totiž krajina nemôže dovoliť.

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

SaS povedie do eurovolieb Sulík, nasledujú Jurzyca a Marcinková

Kandidátnu listinu strany SaS do eurovolieb povedie jej súčasný predseda Richard Sulík. Na druhom mieste …

Consent choices