Marek krajčí Foto: UV SR.

Otvoriť sa má viac ako štvrť milióna nových termínov na očkovanie, prihlasovanie má byť jednoduchšie

Ministerstvo zdravotníctva SR pripravuje v najbližších týždňoch otvorenie viac ako štvrť milióna nových termínov na očkovanie. Po spustení nového registračného formulára by do 7. apríla malo pribudnúť približne 140-tisíc termínov pre seniorov nad 70 rokov a 120-tisíc termínov pre ľudí vo veku 60 až 70 rokov. Ako uviedla hovorkyňa rezortu Zuzana Eliášová, ministerstvo v spolupráci s Národným centrom zdravotníckych informácií spúšťa novú aplikáciu, ktorá má výrazne zjednodušiť prihlasovanie sa na očkovanie. Aplikácia s novým registračným systémom bude sprístupnená najneskôr v pondelok.

„Nový registračný formulár umožní záujemcom o očkovanie prihlásiť sa aj v čase, keď nebudú k dispozícii voľné termíny na očkovanie,“ uviedla hovorkyňa ministerstva zdravotníctva. Ako doplnila, ich požiadavka sa bude nachádzať v tzv. „čakárni“. Po otvorení nových termínov budú ľudia zostupne podľa veku automaticky pozývaní na očkovanie do vakcinačného centra, ktoré zadajú pri registrácii. Záujemcovia o očkovanie tak už nebudú musieť čakať na otvorenie kapacít na stránke korona.gov.sk.

Viac..  Krajiny EÚ prisľúbili 7,7 miliardy eur na humanitárne účely

Od 18. marca do 7. apríla je predbežne naplánovaných približne 140-tisíc nových termínov na očkovanie pre ľudí, ktorí sú starší ako 70 rokov, vakcínou Pfizer. Od 13. marca do 2. apríla je naplánovaná distribúcia 120-tisíc dávok vakcíny AstraZeneca pre samosprávne kraje, ktoré organizujú očkovanie vo veľkokapacitných centrách. Tieto vakcíny sú určené určené pre osoby vo veku 60 až 70 rokov. Registrácia na uvedené termíny už prebehne prostredníctvom „čakárne“.

O redakcia/SITA

Odporúčame pozrieť

ockovanie

Komisia odporúča nové opatrenia týkajúce sa rakoviny, ktorej možno predchádzať očkovaním

Európska komisia predložila odporúčanie na podporu členským štátom v ich úsilí o prevenciu rakoviny pomocou …

Consent choices