mimoriadnaspráva

MIMORIADNE: Krajčí končí vo funkcii ministra zdravotníctva

Premiér Igor Matovič dnes na 15. hodinu zvolal tlačovú konferenciu, ktorej sa zúčastnili všeci ministri za OĽANO, ale aj poslanci NR SR. Minister zdravotníctva Marek Krajčí sa vzdáva funkcie ministra. „Nie som žiadnym spôsobom prilepený na svoju stoličku,“ povedal Krajčí.

http://bit.ly/EN_NEWSLETTER_PRIHLASENIE

Premiér Igor Matovič povedal, že Marek Krajčí  je podľa neho minister, ktorý si spomedzi všetkých členov vlády svoju prácu najviac „odmakal“.

Koaliční lídri našli dohodu pre ďalšie pokračovanie v spoločnej vládnej koalícii. Vo svojom profile na sociálnej sieti to uviedla strana Sloboda a Solidarita (SaS). Podrobnosti o dohode majú oznámiť lídri na spoločnej tlačovej konferencii po „doladení detailov“.

Predseda klubu OĽaNO Michal Šipoš tiež ocenil prácu Mareka Krajčího. „Odchádza najzodpovednejší bojovník proti pandémii,“ uviedol Šipoš. OĽaNO podľa neho naďalej za Krajčím stojí, avšak bude za neho hľadať náhradu.

Viac..  MS SR odmieta kritiku Európskej komisie, na pozastavenie plánu obnovy nevidí dôvody

Podľa premiéra bola koalícia počas rokovaniach veľmi blízko k jej rozpadu. Pritom viacerí predstavitelia koaličných strán počas uplynulého týždňa uviedli, že si neželajú predčasné voľby.

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

pollak

Peter Pollák: Sme súčasťou najväčšej európskej politickej rodiny

Európski priatelia ocenili náš odvážny a úprimný zápas o spravodlivý štát. Silné Slovensko potrebuje silné …

Consent choices