ockovanie
Ilustračné PHOTO: © European Union-EP.

Talianska vláda chce mať do septembra zaočkovaných 80% populácie

Talianska vláda chce, aby sa do konca septembra zaočkovalo proti koronavírusu 80% obyvateľstva krajiny. Nové ciele pre národný očkovací program oznámila v sobotu kancelária premiéra Maria Draghiho.

Do soboty v Taliansku úplne zaočkovali len menej ako dva milióny ľudí, čo sú zhruba tri percentá populácie, poukazuje agentúra AP.

Vo väčšine Talianska, vrátane regiónu Lazio, kde sa nachádza Rím, od pondelka začnú platiť prísnejšie opatrenia, ktoré obmedzujú pohyb obyvateľov mimo ich domov. Nemocnice sa potýkajú s nárastom pacientov s ochorením COVID-19 na jednotkách intenzívnej starostlivosti. Denné počty nových potvrdených infekcií v ostatných dňoch presahujú 20-tisíc a aj v sobotu ministerstvo zdravotníctva oznámilo 26 062 prípadov.

Od začiatku pandémie v Taliansku potvrdili zhruba 3,2 milióna prípadov koronavírusu a viac ako 101-tisíc úmrtí, čo je druhý najvyšší počet v Európe.

Viac..  Von der Leyenová vyjadrila sústrasť rodinám humanitárnych pracovníkov WCK

O redakcia/SITA

Odporúčame pozrieť

G. Meloniová: Reforma azylového systému EÚ nie je udržateľným riešením migrácie

Talianska premiérka Giorgia Meloniová nepovažuje navrhovanú reformu azylového systému Európskej únie za udržateľné riešenie neriadenej …

Consent choices