Europsky parlament
Ilustračné PHOTO: © European Union-EP.

Hlavné témy týždňa v europarlamente: varianty koronavírusu, ochrana údajov, umelá inteligencia

Europoslanci budú tento týždeň spoločne s odborníkmi diskutovať o účinnosti vakcín proti variantom koronavírusu. Zhodnutia nariadenie GDPR a budú hlasovať o umelej inteligencii.

Členovia výboru pre verejné zdravie budú v pondelok spoločne so zdravotníckymi expertami diskutovať o tom, či sú vakcíny proti COVID-19 účinné aj proti jeho novým variantom. Do diskusie boli pozvaní zástupcovia Európskej liekovej agentúry, Európskeho centra pre prevenciu chorôb a Svetovej zdravotníckej organizácie.

Je tomu už dva roky, čo začalo platiť nariadenie GDPR na ochranu osobných údajov. Výbor pre občianske slobody sa bude v utorok zaoberať tým, ako ho možno vylepšiť a vyplniť právne medzery, aby ho úrady na ochranu údajov nezneužívali proti novinárom a neziskovým organizáciám.

Výbor pre kultúru a vzdelávanie bude v ten istý deň hlasovať o umelej inteligencii v kultúre, vzdelávaní a audiovizuálnom sektore.

Členovia hospodárskeho a menového výboru budú vo štvrtok diskutovať so šéfkou Európskej centrálnej banky Christine Lagarde o tom, ako sa vysporiadať s poklesom ekonomiky v dôsledku pandémie.

Viac..  Komisia zaregistruje iniciatívu občanov „Môj hlas, moja voľba: za bezpečnú a dostupnú interrupciu"

V stredu organizujeme seminár s názvom “Dezinformačná dilema: Ako reagovať a regulovať a nenarušiť pritom demokraciu?” Vystúpia počas neho poprední europoslanci a odborníci, ktoré budú hovoriť o tom, ako dezinformácie podkopávajú dôveru v demokraciu v EÚ aj v USA. Hlavný príhovor prednesie bývalý riaditeľ americkej agentúry pre kybernetickú bezpečnosť Christopher Krebs. Podujatie môžete sledovať online.

O mam

Odporúčame pozrieť

Eugen Jurzyca o bilancovaní mandátu: Covid pasy – prečo to bol “Meisterstück” EÚ

Zavedenie COVID certifikátov uľahčilo pohyb po EÚ. Často sú podobné projekty spojené so vznikom novej, …

Consent choices