mimoriadnaspráva

MIMORIADNE: Predsedníctvo strany Za ľudí je za zmenu predsedu vlády, pričom predčasné voľby považuje za najhošiu možnosť

Podľa Remišovej nešlo len o komunikačné prestrelky, ale konflikt medzi premiérom Matovičom a Richardom Sulíkom zasahoval aj do pomoci ľuďom. Predsedníctvo strany je za zmenu predsedu vlády, pričom predčasné voľby považuje za najhošiu možnosť. „Takto to ďalej nemôže pokračovať,“ povedala ministerka Remišová.

Ministerka Kolíková uviedla, že preňu je odchod Matoviča kľúčová záležitosť. „Vo vláde pod vedením Matoviča už nebudem môcť vedieť fungovať,“ povedala.

Veronika Remišová včera v  TA3 uviedla, že konflikt medzi Sulíkom a Matovičom naďalej trvá. Podľa nej na stole sú len dve možnosti a, to predčasné voľby, alebo odchod Richarda Sulíka aj Igora Matoviča z tejto vlády. „Chceme vládu, v ktorej sa dá normálne pracovať,“ uviedla na tlačovej besede ministerka spravodlivosti Mária Kolíková. S veľkou pravdepodobnostou nie

Podľa Remišovej slov by strana s veľkou pravdepodobnosťou neostala v koalícii, ak by na poste premiéra ostal Igor Matovič.

Predsedníčka strany nepovedala presný dátum, dokedy má podľa nej premiér odstúpiť, avšak podľa nej už včera bolo neskoro.„Momentálne je situácia v rukách pána premiéra. Verím, že spolu s pánom Sulíkom zahodia egá a urobia štátnické gesto,“ uviedla.

Remišová sa v otázke, či  by pomohlo k výmene premiéra jej samotný odchod pripojila k Sulíkovi, ktorí uviedol, že je ochotný prenechať svoju pozíciu, ak odíde aj premiér Matovič. „Sme ochotní urobiť čokoľvek, čo by pomohlo vyriešeniu tejto krízy,” upresnila.

Viac..  Jourová bude v eurokomisii dočasne zodpovedať aj za politiku spravodlivosti

Predseda strany SaS na dnešnej tlačovej konferencii uviedol, že sa pripája k výzve Veroniky Remišovej, ktorá včera uviedla, že vláda môže pokračovať len ak odstúpi premiér Matovič aj samotný Sulík. „Nemôžeme naďalej podporovať vládu, ktorú vedie Igor Matovič,“ uviedol Richard Sulík.

Koaličná strana SaS dáva strane OĽaNO čas do budúcej stredy, aby vymenili svojho predsedu vlády, ak sa tak, nestane strana bude zvažovať odchod z vládnej koalície. „Takto sa nedá ďalej fungovať,“ dodal Richard Sulík.

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Rok 2022 v eurofondoch: Odštartovali sme najväčšiu reformu eurofondov v histórii Slovenska

Najväčšia reforma eurofondov v histórii Slovenska sa stala realitou, hlási Ministerstvo regionálneho rozvoja a informatizácie …

Consent choices