mimoriadnaspráva

MIMORIADNE: Sulík ponúkol svoj odstup z funkcie, v prípade ak sa svojho mandátu vzdá aj premiér Igor Matovič

Predseda strany SaS na tlačovej konferencii uviedol, že sa pripája k výzve Veroniky Remišovej, ktorá včera uviedla, že vláda môže pokračovať len ak odstúpi premiér Matovič aj samotný Sulík. „Nemôžeme naďalej podporovať vládu ktorú vedie Igor Matovič,“ uviedol Richard Sulík.

Pričom minister tiež ponúkol svoj odchod, ak sa vzdá aj premiér Matovič. “Igor Matovič vyhral voľby, má najsilnejšiu stranu, ale nie je manažérsky, osobnostne ani komunikačne schopný viesť vládu v tejto zložitej situácii,” povedal predseda strany.

Koaličná strana SaS dáva strane OĽaNO čas do budúcej stredy, aby vymenili svojho predsedu vlády, ak sa tak nestane strana bude zvažovať odchod z vládnej koalície. „Takto sa nedá ďalej fungovať,“ dodal Richard Sulík.

“Určite nájdu niekoho, kto ich bude reprezentovať lepšie,” uviedol Sulík. Pričom podľa neho by Matoviča na poste premiéra mohol nahradiť  Eduard Heger.

„Po roku vlády je slovo chaos to, čo vystihuje vládnutie Igora Matoviča. Premiér rozdeľuje spoločnosť, je v konflikte s prezidentkou, vedcami, samosprávami či médiami,“ uviedol šéf liberálnej strany.

Viac..  M. Draghi: EÚ potrebuje radikálne reformy

Po tlačovej besede strany SaS má mať svoje vyjadrenie aj hnutie Sme rodina a podľa informácií Richarda Sulíka strana Za ľudí sa má ku koaličnej kríze vyjadriť o 15. hodine.

Europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová v nedeľu večer uverejnila na Facebooku status,  v ktorom uvádza, že „ešte nikdy som nemala taký pocit, že slovenská politická scéna sa dotkla dna.“

Veronika Remišová včera v  TA3 uviedla, že konflikt medzi Sulíkom a Matovičom naďalej trvá. Podľa nej na stole sú len dve možnosti a to predčasné voľby, alebo odchod Richarda Sulíka aj Igora Matoviča z tejto vlády.

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

SaS povedie do eurovolieb Sulík, nasledujú Jurzyca a Marcinková

Kandidátnu listinu strany SaS do eurovolieb povedie jej súčasný predseda Richard Sulík. Na druhom mieste …

Consent choices