Generálny tajomník OECD José Ángel Gurría a predseda Výboru regiónov Michel Lebrun predstavujú aktuálnu správu The OECD Regional Outlook 2014
Generálny tajomník OECD José Ángel Gurría a predseda Výboru regiónov Michel Lebrun predstavujú aktuálnu správu The OECD Regional Outlook 2014. PHOTO: autor.

Minister I. Korčok: Nový generálny tajomník OECD má našu plnú podporu

Novým generálnym tajomníkom Organizácie pre ekonomickú spoluprácu a rozvoj sa stal bývalý minister financií Austrálie Mathias Cormann. Na jeho zvolení sa v pondelok 15. marca konsenzuálne zhodlo 37 členských krajín OECD. „Blahoželám novému generálnemu tajomníkovi k jeho zvoleniu. Má našu plnú podporu. Slovensko je súčasťou OECD – organizácie, ktorá je synonymom pre klub ekonomicky najvyspelejších krajín a zároveň zárukou udržateľného pokroku. Preto si želám úzku spoluprácu s novým generálnym tajomníkom OECD prostredníctvom aktívneho dialógu a spolupráce na spoločných projektoch,“ uviedol v gratulačnom liste novému šéfovi OECD minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok

V čase zložitej pandemickej situácie má OECD významný potenciál ako prekonať mnohé náročné výzvy. Obnova ekonomík zasiahnutých pandémiou, klimatické otázky, environmentálna ochrana našej planéty, účinný boj proti nezamestnanosti, zelené, digitálne a inovatívne prístupy a riešenia – to všetko predstavuje kľúčové témy, pri riešení ktorých nemôžeme byť úspešní bez vzájomnej spolupráce a koordinácie. Tu vidíme nenahraditeľnú úlohu OECD a jej nového lídra.

Viac..  Predsedníčka EK zaželala Pellegrinimu úspech pri plnení nových povinností

Nový Generálny tajomník OECD vystrieda odchádzajúceho Ángela Gurríu, ktorý stál na čele organizácie 15 rokov. Mathias Cormann sa svojej funkcie zhostí 1. júna 2021.

O mam

Consent choices