simecka
Michal Šimečka, europoslanec /PS, RE/. PHOTO: European Union 2021

Michal Šimečka: Je neuveriteľné, že v 21. storočí máme na Slovensku viesť diskusiu o tom, či odnímať deti nejakej skupine rodičov

Je neuveriteľné, že v 21. storočí máme na Slovensku viesť diskusiu o tom, či odnímať deti nejakej skupine rodičov. Dnes kvôli ich orientácii, a nabudúce čo, kvôli rase alebo viere?

To predsa nie je žiadna „veľmi citlivá téma, o ktorej je potrebné viesť odbornú diskusiu,“ ako tvrdí volebná líderka OĽaNO Šofranková o možnosti odobrať deti párom rovnakého pohlavia.

Nie. Aj keď ste konzervatívec, tak pri otázke, či odtrhnúť deti od milujúcich rodičov, nemôžete bezradne krčiť ramenami a mlžiť: „čo s nimi… ťažko povedať. Neviem vám odpovedať,“ ako poslanec Čepček z OĽANO. Takúto absurditu predsa treba z fleku odmietnuť, aj keď vás novinári zobudia o polnoci. Pokiaľ teda nechcete spraviť zo Slovenska stredovekú čiernu dieru uprostred civilizovanej Európy.

Na Slovensku máme státisíce LGBTI ľudí. A tisícky detí už dnes vyrastajú v dúhových rodinách. Sú to naši susedia, priatelia, príbuzní. Tak ako Marián a Ľubomír na fotke, ktorí spolu žijú 20 rokov a vychovávajú svoje dve deti.

Viac..  Vladimír Bilčík: My dnes nastavujeme pravidlá dekarbonizácie, ktoré budú platiť o 10-15 rokov

Ako občan, rodič aj europoslanec spravím všetko čo je v mojich silách, aby sa nemuseli obávať o svoje ľudské práva a bezpečie svojich rodín.

O red

Odporúčame pozrieť

simecka

M. Šimečka: Do europarlamentu posielame aktívnych odborníkov, voľby chceme vyhrať

Progresívne Slovensko predstavilo svoju kandidátku do európskych volieb. Povedie ju bývalý premiér Ľudovít Ódor a …

Consent choices