Foto: screenshot FB Richard Sulík

Koaličná kríza: Richard Sulík doručil prezidentke svoju demisiu

Predseda strany SaS a minister hospodárstva Richard Sulík doručil prezidentke svoju demisiu, uviedol to na tlačovej konferencii.

Strana SaS tiež odmieta zmenu počtov ministerstiev, uviedol Sulík. Tiež zdôraznil, že naďalej platí, že ak do stredy nedôjde k dohode v koalícii , zrejme v štvrtok ráno podajú demisiu aj ministri za stranu SaS Korčok a Gröhling.

Koaličná strana sa bude tiež naďalej snažiť o rekonštrukciu vlády na pôdoryse tejto koalície, dodal Sulík.  Pričom dodal, že o nových menách chce rokovať len s novým predsedom vlády a nie s Igorom Matovičom. V prípade, že by sa Igor Matovič presunul z postu premiéra na miesto ministra, Sulík chce by tiež členom vlády, povedal.

Predsedníčka zdravotníckeho výboru Jana Bittó Cigániková povedala, že zatiaľ nemieni odstúpiť, totiž podľa nej táto požiadavka nie je založená na pádnych argumentoch.

Viac..  Sexuálne zneužívanie detí online: súčasné pravidlá predĺžené do apríla 2026

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

SaS povedie do eurovolieb Sulík, nasledujú Jurzyca a Marcinková

Kandidátnu listinu strany SaS do eurovolieb povedie jej súčasný predseda Richard Sulík. Na druhom mieste …

Consent choices