stefanec
Ivan Štefanec, europoslanec /KDH, EPP/. PHOTO: redakcia/red.

Ivan Štefanec: Odkaz Sviečkovej manifestácie nás zaväzuje ozvať sa pri porušovaní ľudských práv

Pri príležitosti 33. výročia Sviečkovej manifestácie upozorňuje europoslanec a vedúci slovenskej delegácie pri Európskej ľudovej strane Ivan Štefanec (KDH), že je našou povinnosťou ozvať sa proti prípadom porušovanie ľudských práv vo svete.

„Boj za náboženskú slobodu priniesol slobodu pre celú spoločnosť. V roku 1988 sa na obranu disidentov a ľudí, ktorí sa nebáli v bývalom Československu bojovať proti totalitnej moci, ozvali zástupcovia demokratických štátov a organizácií. Toto nás zaväzuje, aby sme aj my na Slovensku konali podobne. Aj dnes sme svedkami brutálneho porušovania ľudských, občianskych a náboženských slobôd v Bielorusku, Rusku, alebo v Číne. Naše postoje sú nielen vyjadrením hodnôt, ktoré vyznávame, ale aj veľkou morálnou vzpruhou pre trpiacich ľudí. Som rád, že aj Kresťanskodemokratické hnutie je tou politickou silou, ktorá sa za obranu ľudských práv pravidelne stavia,“ vyjadril sa europoslanec.

Viac..  Martin Hojsík o raňajkovej smernici: Rodičia chcú vedieť, čo natierajú deťom na chlieb

O mam

Odporúčame pozrieť

Slovensko

Členstvo v Únii prinieslo Slovensku tisícky projektov a investícií vo výške 30 miliárd eur

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Juraj Blanár v utorok otvoril sériu podujatí, …

Consent choices