Ilustračné PHOTO: FB MZSR

Počas apríla až júna do EÚ príde 55 miliónov dávok vakcíny Johnson & Johnson

Členské štáty Európskej únie podľa eurokomisára pre vnútorný trh dostanú v priebehu druhého kvartálu 55 miliónov dávok vakcíny proti koronavírusu od americkej firmy Johnson & Johnson. Dodávky týchto očkovacích látok odštartujú na budúci mesiac, uviedol Thierry Breton. Ďalších 120 miliónov dávok očkovacej látky, ktorá sa aplikuje iba v jednej dávke, do EÚ podľa eurokomisára príde počas júla až septembra.

Breton o dodávkach vakcín spoločnosti Johnson & Johnson informoval počas návštevy závodu na severovýchode Španielska, kde sa očkovacia látka produkuje. Ide o jednu zo štyroch vakcín, ktoré Európska únia doteraz schválila. Breton konštatoval, že v rámci EÚ v súčasnosti vakcíny vyrába 52 závodov. Dodal pritom, že do konca roka bude výrobná kapacita únie na úrovni 2 až 3 miliardy vakcín ročne. Bude to znamenať, že únia bude najväčším výrobcom očkovacích látok na svete, čo umožní do polovice júla zaočkovať 70 percent populácie bloku.

Viac..  Ivan Štefanec: Smrť Slováka si žiada spravodlivé vyriešenie prípadu

O redakcia/SITA

Odporúčame pozrieť

Európska lieková agentúra vyhodnocuje možnosť posilňovacích dávok vakcíny Johnson&Johnson

Európska lieková agentúra (EMA) zvažuje povolenie posilňovacích dávok jednodávkovej vakcíny proti ochoreniu COVID-19 od spoločnosti …

Consent choices