simecka
Michal Šimečka, europoslanec /PS, RE/. PHOTO: European Union 2021.

Michal Šimečka: Chcem veriť, že Eduard Heger naozaj prinesie upokojenie a základnú kompetentnosť v riadení vlády a štátu

Chcem veriť, že Eduard Heger naozaj prinesie upokojenie a základnú kompetentnosť v riadení vlády a štátu, ktorú tak veľmi potrebujeme. Nebude to mať jednoduché. Ale neostáva nám nič iné, len mu držať palce. Už len kvôli všetkým ľuďom, ktorí denne riešia dramatické dopady pandémie na ich životy.

Rok s Igorom Matovičom je pre nás všetkých varovaním. Bol to rok excentrických nápadov, namiesto poctivých a často nudných riešení, rok bláznivej reality show, namiesto kompetentného vládnutia. Výsledkom nie je len väčšie znechutenie ľudí z politiky, a ich rastúca nedôvera k inštitúciám, ale aj bolestivo hmatateľné straty, ktoré mohli byť menšie – počty obetí na životoch, počty ťažko chorých bez adekvátnej starostlivosti, počty ľudí bez dostatočnej ekonomickej pomoci či bez prístupu k vzdelaniu. Mali by sme si túto skúsenosť zapamätať.

Nie je dobré, že človek zodpovedný za tento chaos zostáva vo vláde ako minister financií. Jedno je však zrejmé: jeho cesta v politike už bude vždy iba zostupná, smerom dole.

Viac..  Peter Pollák: 40% energie spotrebuje vykurovanie budov, toto číslo musíme znížiť

Misia Progresívneho Slovenska zostáva rovnaká. Vládu budeme dôsledne kontrolovať a žiadať od nej, aby pre ľudí v ťažkých krízových časoch prinášala kvalitné riešenia. Ani sa nenazdáme a čaká nás postkoronové obdobie, európske miliardy z Fondu obnovy, a s nimi príležitosť pre transformačné zmeny vo vzdelávaní, sociálnej oblasti, ekonomike aj digitalizácii štátu. Presne na ich príprave budeme pracovať.

O red

Odporúčame pozrieť

simecka

M. Šimečka: Do europarlamentu posielame aktívnych odborníkov, voľby chceme vyhrať

Progresívne Slovensko predstavilo svoju kandidátku do európskych volieb. Povedie ju bývalý premiér Ľudovít Ódor a …

Consent choices