Foto: screenshot FB Zuzana Čaputová

MIMORIADNE: Prezidentka Zuzana Čaputová vymenovala Eduarda Hegera za nového premiéra

Prezidentka Zuzana Čaputová vymenovala Eduarda Hegera za nového predsedu vlády. Prezidentka Zuzana Čaputová postupne vymenúva členov zrekonštruovanej vlády

V novej vláde ešte nie je obsadený post ministra práce, Sme rodina totiž prehodnocuje nomináciu. Rezort dočasne povedie minister dopravy Andrej Doležal. Prezidentka v zrekonštruovanej vláde vymenovala aj nového ministra zdravotníctva, ktorým bude Vladimír Lengvarský.

Prezidentka v príhovore uviedla, že dohoda na novom kabinete je len „začiatkom cesty“, pričom dodala, že od nového predsedu vlády očakáva nové prístupy a novú energiu a od koalície nový obraz spolupráce.

Čaputová v príhovore ďalej dodala, že vláde vyjadrilo podporu aj 91 poslancov NR SR, preto nevidela priestor pre iný postoj, ktorý by stál proti ústavnej väčšine poslancov. „Vašu politickú dohodu rešpektujem, preto som vás vymenovala do funkcií ministeriek a ministrov. Je to však len začiatok cesty, vláda musí pokračovať v krokoch, ktoré pomôžu občanom Slovenska,” povedala.

Viac..  Jourová bude v eurokomisii dočasne zodpovedať aj za politiku spravodlivosti

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Čaputová v Európskom parlamente vyzvala Slovákov na účasť v eurovoľbách

Slováci by mali využiť svoje právo a možnosť, a začiatkom júna ísť hlasovať vo voľbách …

Consent choices