ludia
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Projekty do súťaže o Cenu európskeho občana 2021 možno prihlasovať do 29. apríla

Projekty do súťaže o Cenu európskeho občana 2021 možno prihlasovať do štvrtka 29. apríla. Európsky parlament (EP) každoročne udeľuje Cenu európskeho občana za výnimočný prínos v oblasti podporujúcej lepšie vzájomné porozumenie a užšiu integráciu medzi občanmi členských štátov alebo cezhraničnú či nadnárodnú spoluprácu v rámci Európskej únie (EÚ). Ďalej v oblasti nadnárodnej kultúrnej spolupráce, ktorá prispieva k posilneniu európskeho ducha či za projekty, ktoré sú konkrétnym prejavom hodnôt zakotvených v Charte základných práv EÚ. Informuje o tom Kancelária Európskeho parlamentu na Slovensku na svojej webovej stránke.

Ako ďalej priblížili, o Cenu európskeho občana sa môžu uchádzať samotní občania, skupiny občanov ako aj združenia či organizácie s projektmi, ktoré uskutočnili. Prípadne na ňu môžu nominovať iného občana, skupinu, združenie alebo organizáciu. Nominácie môžu predkladať aj poslanci EP, pričom každý poslanec môže predložiť jednu nomináciu ročne.

Viac..  Kandidátku HLASu povedú do eurovolieb Becík, Ondruš a Ferenčák

EP každoročne udeľuje Cenu európskeho občana za výnimočné výkony v oblasti podpory vzájomného porozumenia a užšej integrácie medzi občanmi členských štátov EÚ. V predchádzajúcich rokoch cenu za Slovensko získali Olympiáda Ľudských práv, Divadlo z pasáže, fotograf Šymon Kliman, predsedníčka Ligy proti rakovine Eva Siracká, kultúrny a spoločenský zväz Csemadok či bloger Ján Benčík.

Bližšie informácie o Cene európskeho občana 2021 sú dostupné na webovej stránke: https://www.europarl.europa.eu/slovakia/sk/spravodajstvo_a_aktivity/aktivity/2021/april-2021/cena-evropskeho-obcana-2021.html

(SITA)

O mam

Odporúčame pozrieť

Peter Pollák: V Španielsku som si prevzal prestížnu cenu, ktorú zatiaľ žiadny Slovák nedostal. Ďakujem

Na bezplatný odber spravodajstva z EÚ do vášho emailu sa môžete prihlásiť tu: PRIHLÁSENIE. Zdieľaj …

Consent choices