koronavirus
Ilustračné PHOTO: © European Union.

V Indii prvýkrát pribudlo viac ako 100-tisíc nákaz za jeden deň

India v pondelok hlásila najväčší denný počet potvrdených prípadov koronavírusu od začiatku pandémie. Ministerstvo zdravotníctva uviedlo, že za uplynulých 24 hodín v krajine pribudlo 103 558 nových nákaz. Prekonal sa tak predošlý rekordný denný počet 97 894 prípadov zo záveru septembra. Ochoreniu COVID-19 podľahlo ďalších 478 ľudí, čím celkový počet obetí pandémie vzrástol na 165 101.

Najviac k rastu počtu nákaz prispel štát Maháráštra, v ktorom sa nachádza indické komerčné centrum Bombaj. V posledných dvoch týždňoch štát Maháráštra prispel viac ako 55 percentami k celkovému počtu nových infekcií v Indii. Od pondelka večera sa v tomto štáte zatvoria kiná, reštaurácie, obchodné strediská a miesta náboženských obradov. Úrady zároveň uplatnia počas víkendov úplné lockdowny.

Doteraz v Indii dostalo prvú dávku očkovacej látky proti koronavírusu viac ako 76 miliónov ľudí, ale len 9,5 milióna obyvateľov krajiny dostalo obe dávky vakcíny. Indickí zdravotnícki predstavitelia chcú do augusta zaočkovať 300 miliónov obyvateľov, ale experti tvrdia, že vakcinácia sa musí zrýchliť, aby sa šírenie vírusu zastavilo.

O redakcia/SITA

Odporúčame pozrieť

Komisia a India podpísali dohodu o polovodičoch

Spolupredsedovia Rady EÚ – India pre obchod a technológie výkonný podpredseda Valdis Dombrovskis a podpredsedníčka Věra Jourová v …

Consent choices