pollak
Peter Pollák, europoslanec /OĽaNO, EPP/. PHOTO: European Union 2021

Peter Pollák: Činnosť ruských tajných služieb na území Slovenska či ďalších krajín bude ťažké ospravedlniť

RUSKO: Jeden z vyhostených ruských diplomatov mal šéfovať tunajšej tajnej jednotke GRU

BRATISLAVA – Medzi vyhostenými ruskými diplomatmi je aj plukovník Jurij Penkov, ktorý na Slovensku oficiálne pôsobil ako vrchný obranný pridelenec ruskej armády. Informoval o tom spravodajský portál televízie Joj Noviny.sk s tým, že podľa zistení spravodajských služieb v skutočnosti šéfoval tunajšej bunke ruskej spravodajskej jednotky GRU. Tá je podozrivá z toho, že sa podieľala na výbuchoch v sklade zbraní v českých Vrběticiach v roku 2014.

„Činnosť ruských tajných služieb na území Slovenska či ďalších krajín bude ťažké ospravedlniť. Každý štát musí urobiť maximum, aby ochránil svoje národné záujmy pred záujmami tajných služieb z iných krajín,“ napísal na sociálnej sieti europoslanec Peter Pollák.

Premiér Eduard Heger (OĽaNO) ešte 22. apríla informoval, že Slovensko pristúpilo k vyhosteniu troch ruských diplomatov po dôkladnom vyhodnotení informácií slovenských spravodajských služieb, ktoré úzko spolupracujú so službami spojeneckých krajín. „Naše spravodajské zložky informovali o pôsobení, ktoré je nezlučiteľné s diplomatickou činnosťou na území SR,“ povedal minister zahraničných vecí Ivan Korčok.

Viac..  Sexuálne zneužívanie detí online: súčasné pravidlá predĺžené do apríla 2026

SITA/redakcia.

O red

Odporúčame pozrieť

Peter Pollák: Som rád, že primátor majetkoprávne vysporadúva pozemky pre využitie eurofondov, ktoré som vybavil

Na bezplatný odber spravodajstva z EÚ do vášho emailu sa môžete prihlásiť tu: PRIHLÁSENIE. Zdieľaj …

Consent choices