Foto: © European Union

Eduard Heger: Európska únia je náš životný priestor

Slovensko si dnes 1. mája pripomína vstup do Európskej únie, kde sme členom už 17 rokov. Pri tejto príležitosti premiér Eduard Heger na Facebooku uviedol, že vstup bol  historickým medzníkom po osamostatnení sa Slovenska. „Stali sme sa súčasťou priestoru demokracie a prosperity,“ dodal.

Hoci je Európska únia pestré a v mnohom aj zložité spoločenstvo národov a rôznych etnických skupín, stále je to spoločenstvo slobodných občanov. A to je na nej unikátne,“ napísal premiér Heger.

Predseda vlády dodal, že ďakuje všetkým vďaka ktorým je Slovensko členom Európskej únie, pričom si želá, aby sa sa to podarilo aj ďalším európskym národom a štátom, ktoré sa o to usilujú. „Odovzdávame im naše skúsenosti. Sme s nimi solidárni tak, ako kedysi boli a stále sú solidárni pôvodní členovia Európskej únie s nami,“ napísal.

Viac..  Chybné výrobky: prepracované pravidlá na ochranu spotrebiteľov pred škodami

EURÓPSKA ÚNIA JE NÁŠ ŽIVOTNÝ PRIESTOR

Vstup Slovenska do Európskej únie 1. mája 2004 je historickým medzníkom po…

Uverejnil používateľ Eduard Heger – predseda vlády SR Sobota 1. mája 2021

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Analytik ČSOB Gábriš: Slovenská republika má za sebou prvý „dospelácky“ rok v Európskej únii

Slovensko má za sebou prvý „dospelácky“ rok v Európskej únii. Slovenská republika vstúpila do EÚ 1.mája …

Consent choices