dovolenka
Ilustračné PHOTO: © European Union- EP.

Nemci môžu vycestovať na dovolenky, pri zhoršení situácie ale vláda nezorganizuje repatriáciu

Obyvatelia Nemecka môžu v tomto roku vycestovať na letné dovolenky, ale vláda nebude organizovať ich repatriáciu, ak v niektorých krajinách stúpne počet prípadov koronavírusu. Povedal to v piatok nemecký minister zahraničných vecí Heiko Maas. Pre médiá nemeckého vydavateľstva Funke vyslovil presvedčenie, že „v lete budeme žiť v normálnejších podmienkach a to zahŕňa aj letné dovolenky„. „Samozrejme, cieľom je umožniť cestovanie, ale pandémia vytvára obmedzenia,“ dodal a poukázal na situáciu v Indii a Južnej Amerike.

Ak sa niečo niekde skomplikuje, podľa Maasa sa nebudú opakovať repatriačné lety, aké jeho ministerstvo organizovalo počas prvej fázy pandémie. „Ak sa by sa pandemická situácia v niektorých krajinách zhoršila, na rozdiel od minulého roka, to dnes nikoho nemôže prekvapiť,“ poznamenal.

Viac..  Nemecká priemyselná a obchodná komora vyzvala na dokončenie dohody EÚ - Mercosur

Nemecko začína robiť kroky smerom k normálnejšiemu životu, keďže jeho vakcinačná kampaň napreduje a najnovšia vlna infekcií opadá. K piatku prvý raz od 20. marca týždenný priemerný počet nových infekcií v krajine klesol pod hranicu 100 na 100-tisíc obyvateľov.

(SITA)

O mam

Odporúčame pozrieť

Nemecko

Nemecká priemyselná a obchodná komora vyzvala na dokončenie dohody EÚ – Mercosur

Nemecká priemyselná a obchodná komora (DIHK) vyzýva na dokončenie dohody o voľnom obchode medzi Európskou …

Consent choices