lexmann
Miriam Lexmann, europoslankyňa /KDH, EPP/. PHOTO: European Union 2021.

Miriam Lexmann: Alarmujúcu demografickú situáciu riešime aj v Európskom parlamente

Starnutie obyvateľstva je popri jeho úbytku, žiaľ, nielen celoeurópskym, ale i slovenským trendom. Jedným z riešení ako zvrátiť tieto negatívne prognózy, je využitie nástrojov politiky súdržnosti. V Európskom parlamente preto vyzývame na spoločný postup.

▶️ Dlhodobo spoločne s kolegami v KDH upozorňujeme na nevyhnutnosť systémových opatrení v rodinnej politike. Vyzvali sme vládu na urýchlené vytvorenie Rady vlády pre rodinu a demografický rast, ktorá sa podpore rodín má venovať komplexne.

▶️ Som presvedčená, že je to predovšetkým podpora skĺbenia rodinného a pracovného života, lepšia infraštruktúra starostlivosti o deti či závislých členov rodiny, ktoré nám pomôžu zvrátiť súčasný pokles populácie. Inak totiž hrozí verejným financiám obrovská záťaž v podobe neúnosného dôchodkového zabezpečenia.

Viac..  Miriam Lexmann: Keby sa mali dodržiavať pravidlá Euro 7, ceny osobných áut by narástli o 2000 eur

▶️ Práve Plán obnovy v synergii so štrukturálnymi fondami nám môže účinne pomôcť správne investovať do jednotlivých oblastí tak, aby sme povzbudili mladých, odborníkov, živnostníkov či podnikateľov vytvárať pridanú hodnotu doma – na Slovensku, a neostávať v zahraničí. Opätovne zdôrazňujem, že nemôžeme európske peniaze „prejesť“.

O red

Odporúčame pozrieť

lexmann

M. Lexmann: Ak chce Fico skutočne mier, prečo predáva zbrane autoritárskemu Azerbajdžanu?

Europoslankyňa Miriam Lexmann (KDH) kritizuje tohtotýždňovú návštevu premiéra Roberta Fica v Azerbajdžane. Fico podľa nej …

Consent choices