hojsik
Martin Hojsík, europoslanec /PS, RE/. PHOTO: redakcia/red.

Martin Hojsík: Rozhodnutie Jána Mičovského stiahnuť demisiu je šokujúce

Minister pôdohospodárstva Ján Mičovský v pondelok oznámil, že sťahuje svoju demisiu a vo funkcii ministra plánuje ostať. Europoslanec a podpredseda Progresívneho Slovenska Martin Hojsík toto rozhodnutie považuje za prekvapivé a pre budúcnosť rezortu škodlivé.

Pôvodné rozhodnutie Jána Mičovského odstúpiť z funkcie ministra pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR som považoval za dobré rozhodnutie. O to prekvapivejšie bolo dnešné oznámenie Jána Mičovského, že svoju demisiu „sťahuje“ a pozíciu ministra si chce ponechať. Z tohto rozhodnutia som sklamaný, jednak z dôvodu podkopávania politickej kultúry a vytvárania ústavného chaosu, ale predovšetkým z pohľadu riešenia akútnych problémov na ministerstve pôdohospodárstva,“ uviedol europoslanec za PS Martin Hojsík.

Novým ministrom pôdohospodárstva sa mal stať krízový manažér, ktorý dokáže pracovať a bojovať v prospech farmárov, ale aj zosúladiť poľnohospodárstvo a lesníctvo s ochranou prírody a krajiny. Sám Ján Mičovský dnes vyhlásil, že trvá na tom, že jeho potenciálny nástupca by bol vo výkone funkcie lepší ako on. Rozhodnutie zostať vo funkcii je preto aj z tohto hľadiska len málo pochopiteľné,“ vysvetlil podpredseda Progresívneho Slovenska Martin Hojsík.

Viac..  Europarlament prijal nové pravidlá transparentnosti pre politickú reklamu

Priamy dôvod na odstúpenie funkcie ministra z funkcie sa rovnako nezmenil, Ján Mičovský nepriniesol nové informácie, ktoré by dávali dôvod na zmenu jeho rozhodnutia. Je dôležité si pripomenúť, že farmári na potenciálne korupčné správanie šéfky Slovenského pozemkového fondu (SPF) upozorňovali ministra už pred rokom, no on ich ignoroval a korupciu v SPF všimol až potom, čo jej šéfku zatkla NAKA,“ doplnil Hojsík.

Slovenský vidiek urgentne potrebuje krízový manažment a ministra či ministerku, ktorí budú schopní riešiť jeho súčasné problémy a zároveň ho pripraviť na budúcnosť,“ uzavrel europoslanec Hojsík.

O mam

Odporúčame pozrieť

caputova

Čaputová: Ak sa v SR naruší právny štát, EÚ by mala uplatniť podmienenosť fondov

Slovenský premiér Robert Fico podľa prezidentky Zuzany Čaputovej testuje na Slovensku „limity demokracie“. Robí to …

Consent choices