wiezik
Michal Wiezik, europoslanec /SPOLU, EPP/. PHOTO: European Union

EÚ Stratégia biodiverzity: Podporu získal v hlasovaní návrh Michala Wiezika

Európsky parlament hlasoval za záväzné ciele pre ochranu biodiverzity, vrátane takých významných krokov ako zavedenie prísnej ochrany na 10 % pevniny a morí EÚ, prísnej ochrany pralesov a starých lesov a zavedenie ťažobného moratória v oblastiach s ich výskytom.

Som rád, že v Parlamente získal podporu práve môj návrh, ktorý ako jediný reflektoval vážnu situáciu masívnej ťažby pralesoch (napr. v Rumunsku), či zhoršujúci sa stav škandinávskych lesov v dôsledku intenzifikácie lesného hospodárstva, a žiadal prísne ťažobné morátorium do doby, kým najzachovalejšie lesy Európy budú efektívne chránené,“ zdôraznil europoslanec Michal Wiezik (EPP, SPOLU). 

Parlament tiež žiada od Komisie otvorenie Smernice o obnoviteľných zdrojoch energie, s dôrazom na články o bioenergii a využívaní lesnej biomasy. „Nový návrh smernice má byť zverejnený v júli, takže verím že Komisia pri jeho zostavovaní bude reflektovať silný apel zo strany Parlamentu na dôslednú a fungujúcu ochranu biodiverzity a najvzácnejších prírodných klenotov Európy,“ dodal. 

Viac..  Komisia stanovuje zásady obmedzujúce používanie najškodlivejších chemikálií

O mam

Odporúčame pozrieť

Právo na opravu: jednoduchšie opravy ako lákavejšia možnosť pre spotrebiteľov

Cieľom nového práva na opravu je znížiť množstvo odpadu a posilniť opravárenský sektor, aby sa …

Consent choices