korcok
Ivan KORCOK, Slovak Minister of Foreign and European Affairs. PHOTO: © European Union 2020 - Source: EP

I. Korčok: Digitálna a zelená transformácia patria medzi naše priority v OECD

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok vo štvrtok 10. júna v Paríži rokoval s novým generálnym tajomníkom Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD) Mathiasom Cormannom. Rokovanie sa konalo krátko po nástupe nového generálneho tajomníka do funkcie 1. júna 2021 počas ministerského zasadnutia Rady OECD pod predsedníctvom USA.

Šéf slovenskej diplomacie zdôraznil, že Slovensko je pripravené spolupracovať na hlavných témach, ktoré nastupujúci generálny tajomník OECD predstavil ako priority svojho funkčného obdobia. „Som presvedčený, že aj pod novým vedením bude spolupráca s touto organizáciou taká produktívna ako doposiaľ. Postpandemická obnova, digitálna a zelená transformácia a jej vplyv na spoločnosť a konkurencieschopnosť nášho hospodárstva, dosiahnutie dohody na digitálnom a globálnom zdaňovaní a celkové zvyšovanie kvality života občanov sú oblasti, v ktorých sa Slovensko bude aj naďalej na pôde OECD angažovať,“ vyhlásil minister I. Korčok po stretnutí s M. Cormannom.  Šéf slovenskej diplomacie ocenil tiež prínos OECD v oblasti určovania medzinárodných štandardov, ako aj význam expertízy tejto prestížnej organizácie pre plánovanie pokrízovej obnovy.

Viac..  Lídri EÚ riešia otázku hospodárskej budúcnosti a konkurencieschopnosti Európy

OECD si tento rok pripomenie 60. výročie svojho vzniku a pri tejto príležitosti sa počas jesenného ministerského zasadnutia Rady OECD (7.-8. októbra 2021) očakáva prijatie nového Vyhlásenia o vízii tejto organizácie a Stratégie globálnych vzťahov. Aktívna účasť Slovenska na napĺňaní hlavnej filozofie organizácie ostáva jednou z priorít zahraničnej politiky Slovenska. Minister Ivan Korčok partnerovi tlmočil pozvanie na návštevu SR pri príležitosti prezentácie Ekonomického prehľadu SR a tematicky zameraného podujatia Tatrasummit.

O mam

Odporúčame pozrieť

Komisia

Pracovný program Komisie na rok 2024: zvládanie aktuálnych výziev a príprava na budúcnosť

Európska komisia prijala svoj pracovný program na rok 2024. Hlavný dôraz sa v ňom kladie …

Consent choices