bilcik
Vladimír Bilčík, europoslanec /SPOLU, EPP/. PHOTO: redakcia/red.

V. Bilčík: Rozhodnutie Najvyššieho súdu je dôležité pre rodiny obetí, aj pre každého z nás

Europoslanec V. Bilčík (SPOLU/EPP) k dnešnému rozhodnutiu Najvyššieho súdu SR, ktorý zrušil oslobodzujúci rozsudok pre M. Kočnera a A. Zsuzsovú:

„Vďaka dnešnému rozhodnutiu Najvyššieho súdu SR nám zostáva nádej, že bude vyvodená spravodlivosť nielen voči vykonávateľom, ale aj voči objednávateľom vraždy. Je to veľmi dôležité pre rodiny obetí, ale aj pre každého z nás, pretože potrebujeme opäť cítiť dôveru v našu justíciu. 

Tento súdny proces podrobne nesledujeme len my doma, oči dnes mala na nás uprené celá Európska únia. Stála monitorovacia skupina Európskeho parlamentu pre demokraciu, právny štát a základné práva (DRFMG), ktorú zriadil Európsky parlament po vraždách Jána  a Martiny, podrobne a dlhodobo sleduje situáciu týkajúcu sa právneho štátu a spravodlivosti na Slovensku. Vražda novinára a jeho snúbenice nezasiahla len nás, ale šokovala celú EÚ. Naši demokratickí partneri si uvedomujú, aký zhubný vplyv na slobodnú prácu novinárov má strach o vlastnú bezpečnosť či život.

Viac..  Katarína Roth Neveďalová: Nepodporila som návrh na zníženie priemyselných emisií, aj kvôli hovädziemu dobytku

Prípad vrážd Jána a Martiny musí byť dôsledne doriešený. Na jeseň príde na Slovensko misia Stálej monitorovacej skupiny DRFMG, ktorej som členom. A na pokračujúce reformy v oblasti spravodlivosti ako aj na vyšetrovanie vrážd sa budeme s kolegami a kolegyňami europoslancami pýtať ešte v júli priamo premiéra Eduarda Hegera.“

O mam

Odporúčame pozrieť

Ivan Štefanec: Na okolnosti vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice nikdy nezabudneme

Slovensko si pripomína 6 rokov od zavraždenia novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Pri tejto …

Consent choices