Photo: Marta Turisová

Dobrá správa: zrušenie obmedzení pre Slovákov pri prechode do Chorvátska

Od dnešnej polnoci je Slovensko na zozname ECDC zelenej krajiny, čo znamená vstup pre cestujúcich zo Slovenska do Chorvátska bez obmedzenia ako pred obdobím protipandemických opatrení.

Je to dobrá správa: Slováci môžu do Chorvátska vstupovať bez potvrdenia o teste, očkovaní alebo prekonaní choroby. Ako doklad im stačí iba občiansky preukaz alebo pas.

Podľa hovorcu Chorvátskeho turistického združenia Andreja Maťka je však aj naďalej vhodné vypĺňať formulár EnterCroatia na https://entercroatia.mup.hr/ kvôli ľahšiemu a rýchlejšiemu odbaveniu, pretože pri príchode na chorvátsku hranicu majú dovolenkári, ktorí ho vyplnili, k dispozícii rýchlejší pruh s označením fast truck.

Cestujúcim prichádzajúcim priamo z krajín alebo regiónov Európskej únie a zo schengenského priestoru a krajín pridružených k schengenskému priestoru, ktoré sa v súčasnosti nachádzajú na takzvanom zelenom zozname Európskeho centra pre prevenciu a kontrolu chorôb, bude povolený vstup do Chorvátskej republiky za rovnakých podmienok ako pred prepuknutím epidémie Covid-19. Podmienkou je, že nevykazujú žiadne príznaky choroby a neboli v blízkom kontakte s infikovanou osobou.

Viac..  Peter Pollák o norme Euro 7: Automobilky dostali viac času

O Marta Turisová

Vyštudovala žurnalistiku na FF UK v Bratislave. Skutočnou školou života bola pre ňu pätnásťročná práca v bratislavskom Večerníku, kde začínala ako elévka a skončila ako šéfredaktorka. Pracovala ako šéfredaktorka mesačníka a dvojtýždenníka Rodina vo vydavateľstve Ringier. K čaru poznávania destinácií sa dostala v CK Satur a Ruefa. Počas svojej bohatej novinárskej praxe precestovala svet a objavovala mnohé destinácie – Ameriku, Južnú Afriku, Malajziu, Thajsko, krásy európskych metropol a pozoruhodnosti európskych krajín. Vášeň pre poznávanie spája s vášňou pre umenie, a za touto kombináciou neváha cestovať za hranice Bratislavy. Nezabudnuteľným zážitkom bol muzikál Fantóm opery v New Yorku na Broadwayi a nedávno ju nadchol aj Mefisto v pražskom rovnomennom divadle Broadway. PhDr. Marta Turisová.
Consent choices