caputova
Foto: Marco Németh/ Európske Noviny

EUROPOSLANCI: Doterajšie pôsobenie prezidentky Čaputovej hodnotia pozitívne

BRATISLAVA – Slovenskí poslanci pôsobiaci v Európskom parlamente hodnotia doterajšie úradovanie prezidentky Zuzany Čaputovej pozitívne. Pre agentúru SITA to uviedli na margo druhého roku jej pôsobenia vo funkcii hlavy štátu.

Europoslanec Michal Wiezik (Spolu/EPP) spomína na jej uvedenie do úradu s pozitívnym sentimentom, keďže v tom čase začínal v Európskom parlamente a na Slovensku „slávila úspech proeurópska a progresívna politika“. Doterajšie pôsobenie Zuzany Čaputovej hodnotí pozitívne a je rád, že tento pohľad zdieľa aj široká verejnosť. „Pani prezidentka je pravidelne na vrchole rebríčkov dôveryhodnosti. Dalo by sa povedať, že si získala srdcia ľudí. Nerozdeľuje, ale spája a robí tak prirodzene a úprimne,“ uviedol Wiezik.

Podľa europoslanca Čaputová Slovensko dôstojne reprezentuje na zahraničnej scéne a je rešpektovaná svetovými politickými špičkami. „Teší ma, že témy životného prostredia a ochrany prírody má vždy zakotvené medzi top prioritami a aj vďaka nej sa environmentálne témy čoraz viac stávajú súčasťou verejnej debaty,“ dodal Wiezik.

Viac..  Ivan Štefanec: Podporujem Ivana Korčoka

Ivan Štefanec (KDH/EPP) hodnotí doterajšie pôsobenie prezidentky najmä v zahraničnopolitickej oblasti výborne. „Udržiava a rozvíja naše euroatlantické vzťahy. V čase pandemických opatrení bola pre občanov dobrým vzorom a stabilizačným prvkom v prípadoch vládnych kríz,“ povedal europoslanec.

Štefanec želá prezidentke do ďalšieho pôsobenia veľa trpezlivosti a aj „štátnickej rozvahy so súčasnou vládou a niektorými jej členmi“. Wiezik jej zas želá, aby ju prezidentský úrad naďalej bavil a aby sa oň uchádzala opakovane.

O redakcia/SITA

Odporúčame pozrieť

Ivan Štefanec: Financie pre poľnohospodárstvo musia končiť na účtoch poľnohospodárov

Európska ľudová strana pokračuje v dialógu o európskom poľnohospodárstve a Európskej farmárskej dohode v Taliansku …

Consent choices