online
Ilustračné PHOTO: © European Union.

M. Beňová: Online prostredie musí byť pre deti bezpečným miestom

Plénum Európskeho parlamentu sa v utorok zaoberalo aj návrhom dočasnej legislatívy, ktorá má zjednodušiť odhaľovanie a odstraňovanie obsahu zobrazujúceho zneužívanie detí z online prostredia.

Pandémia vírusu COVID-19 so sebou bohužiaľ priniesla aj výrazný nárast dostupnosti takýchto zvrhlostí. „Musíme preto zjednodušiť odhaľovanie a nahlasovanie sexuálneho zneužívania detí, ako aj odstraňovanie akokoľvek s tým súvisiaceho obsahu,“ priblížila poslankyňa Európskeho parlamentu Monika Beňová.

Zneužívanie detí, vrátane jeho online formy, má hrozné následky vo všetkých aspektoch života malých obetí. „Zamedzenie a postihovanie takejto trestnej činnosti si vyžaduje vzájomnú koordináciu a ďalšie prehlbovanie spolupráce medzi členskými krajinami,“ pripomenula europoslankyňa.Ochrana, ale aj prevencia detí pred sexuálnym zneužívaním musí byť absolútnou prioritou. „Potrebujeme nachádzať udržateľné riešenia, ktoré pomôžu zaistiť, aby bolo online prostredie pre deti bezpečným miestom,“ uzavrela Monika Beňová.

Viac..  Ženy musia mať plnú kontrolu nad svojimi sexuálnymi a reprodukčnými právami

O mam

Odporúčame pozrieť

Sexuálne zneužívanie detí online: súčasné pravidlá predĺžené do apríla 2026

Európsky parlament v stredu podporil predĺženie výnimky z pravidiel EÚ o ochrane súkromia, ktorá uľahčuje …

Consent choices